RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Bedre løsninger for tungtransporten

Vegdirektoratet har satt i gang et prosjekt som skal finne løsninger for tungtransporten i Groruddalen. Å redusere miljøulempene fra tungtransport er ett av hovedmålene.

Et påbudt tungtransportnett for Oslo er utredet flere ganger. Senest i 1997 ble det konkludert med at et slikt nett ikke vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt.

Bystyret i Oslo vedtok i 2006 at byrådet skulle få utarbeidet et eget tungtransportnett for Groruddalen som også kunne tjene som et nasjonalt pilotforsøk. Groruddalen er et område med mye næringsvirksomhet og tungtrafikk, både som gjennomgangstrafikk og trafikk knyttet til virksomhetene der.

Oslo kommune og Statens vegvesen har sammen kommet fram til at det er nødvendig å se et eventuelt tungtransportnett i en større sammenheng for å få definert og løst problemene i Groruddalen.

Beboere vil bli trukket inn

Prosjektet som nå settes i gang har til hensikt å finne bedre løsninger for tungtransport i Groruddalen i Oslo. Prosjektet skal finne løsninger som bidrar til å redusere miljøulemper fra tungtransport, bedrer sjåførenes arbeidsmiljø og bedrer transportløsningene for næringslivet.

Beboere, næringsliv og sjåfører vil bli trukket inn i prosjektet på flere måter, blant annet gjennom en referansegruppe.

I prosjektet skal det bli utarbeidet forslag til løsninger, kostnadsoverslag og konsekvensanalyser. Prosjektet skal også formidle prosesser og resultater som kan komme til nytte for lignende problemstillinger andre steder.

Prosjektet blir påbegynt i desember 2007 og blir avsluttet høsten 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere