RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre miljø nederst på Løkka


Daglig leder på Sangam og Calexico, Darioush Salemi håper det blir bedre miljø nederst på Løkka. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Daglig leder på Sangam og Calexico, Darioush Salemi håper det blir bedre miljø nederst på Løkka. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Bråk, vold og rusproblemer skremte ikke Darioush Salemi fra å satse på utelivet nederst på Løkka.

LØKKA: Det er hardt å drive bar nederst på Løkka, men det er lettere nå som enkelte utesteder i området er lagt ned, sier daglig leder på Calexico og Sangam, Darioush Salemi.

Mye bråk

I 16 år har han drevet Sangam bar, ved Schous plass i Thorvald Meyers gate, og han vet hva han snakker om.

Det har vært mye dop, bråk og knivstikking i området her, men jeg og mine kollegaer har ikke sluppet inn hvem som helst, sier Salemi.

Men da han kom til Oslo for 16 år siden, var det mer tilfeldigheter enn et bevisst valg at han satset på nedre Grünerløkka.

Noen ganger kan man ikke velge. Jeg jobba i en pølsekiosk, og hadde ingen penger, men så fikk jeg tilbud om jobb på Sangam. De første åra jobba jeg helt alene her, og man ble ikke akkurat rik av det, men jeg hadde tro på det jeg gjorde. Jeg prøvde hele tiden å skape noe bra og bygge opp et godt miljø, forteller han.

Miljøet nederst på Grünerløkka har i lang tid vært preget av narkotikaomsetning, vold og bråk, og mange næringsdrivende har vegret seg for å starte bedrift i området. Det tror Salemi bare gjør at det dårlige miljøet får bedre grobunn.

Jeg vil gjerne være med å bygge opp et bra miljø i området her. Det jeg tror er viktig er å ha kontroll. Jeg har vært veldig streng på hvem jeg slipper inn på Sangam, for jeg vil ikke ha noe bråk. Det har ført til at jeg nå har mange stamgjester, og det har blitt et veldig godt miljø her, sier Salemi, som innrømmer at det krever sitt å unngå bråk.

Har vært streng

Jeg jobber 14-15 timer om dagen. Sangam og jeg har vokst opp sammen, det er barnet mitt, og jeg vil gjerne se barnet mitt vokse opp, ler han, og forklarer at for å få en god oppvekst må forholdene legges til rette.

Verken Sangam eller Calxico har noen gang hatt verken politirazzia, bråk eller stengte dører på de 16 årene han har vært på Løkka.

Vi har aldri hatt problemer her, og det er mange som spør hvordan vi har klart det. Svaret jeg kan gi er at vi har vært til stede her selv, hele tida. Jeg sover ikke godt om natta før vi har stengt, for jeg liker å ha oversikt, sier Salemi, som kan skryte av å ha både lokalpolitikere og politiet titt og ofte på besøk på Sangam og Calexico som gjester vel og merke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere