RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre musikk i gatene og verdighet til musikerne!

 

Alle storbyer i verden har gatemusikanter. Det estimeres at Oslo har ca. 60 gatemusikanter. Disse er ikke et problem i seg selv, men de blir problem når de ikke behersker instrumentene sine. Oslos hovedgater plages jevnlig av musikanter som ikke kan håndtere instrumentet sitt tilfredsstillende. Vi ser kulturverdien i gatemusikanter, mange av dem er meget flinke og burde få dele sin musikk med verden og tjene penger på det.

Vi ønsker derfor at alle musikere som ønsker å spille på gaten skal godkjennes av kulturetaten i kommunen. Om en person får godkjenning skal kun avhenge av hvor godt musikeren behersker instrumentet sitt, som da gjerne også kan være stemmen.

Gatemusikantene kan da få en ny status og betale skatt som alle andre som driver med kunstnerisk underholdning I Norge. Folk vil med dette ikke se på musikantene som spillende tiggere, men profesjonelle musikere. Dette har blitt gjort i flere europeiske storbyer, blant annet Paris og London. Håndhevingen av loven kan bli gjort parkeringsvakter som til stadighet viser en enorm lidenskap for jobben sin rundt i landet.

Vi ønsker derfor å gi gatemusikanter større status blant folket og gjøres landets byer til enda hyggeligere sted å leve!

Benjamin Bornø og Mads Bjelkerud
Leder av Nordstrand og leder av Aker Unge Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere