*Nettavisen* Nyheter.

Bedre vilkår for studenter med barn

Utdanningskomiteen vil gjøre det lettere for studenter å få barn.

Utdanningskomiteen ber regjeringen gjennomgå regler og vilkår.

Etter forslag fra Krf går en samlet utdanningskomité inn for å be Regjeringen gjennomgå regler og vilkår for studenter som får barn i studietiden. Hensikten er å gjøre det enklere for unge foreldre å være studenter. Man ønsker også å tilrettelegge at mannlige studenter som får barn sikres bedre vilkår.

Saksordfører i behandlingen, Anna Ljunggren (Ap), er glad for at dette forholdet i studentvelferden nå løftes fram:

- Studenter som får barn møter mange utfordringer og en jungel av regelverk og ordninger som er vanskelig å finne fram i. Vi håper Statsråd Tora Aasland ved en gjennomgang kan gjøre det enklere for studenter som får barn.

Representantene Dagrun Eriksen og May-Helen Molvær Grimstad fra Krf fremmet forslaget som utdanningskomitéen har sluttet seg til. Det er Ljunggren glad for.

- Gode velferdsordninger for småbarnsforeldre er helt sentrale. Derfor er vi glad for at Krf har tatt opp dette spørsmålet. Studenter som får barn trenger bedre rammevilkår. Jeg er også spesielt glad for at vi nå ber Statsråden se spesielt på student-pappaer og deres situasjon, de er ikke godt nok ivaretatt i dagens regelverk, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag