RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedrer tilgjengeligheten


Denne vinteren og våren skal det gjøres betydelige utbedringsarbeider av den sørligste delen av turveien ved Hvervenbukta. Ingrid Beate Oppdal og Erik Bull-Valen i Friluftsetaten har arbeidskartet klart.
Denne vinteren og våren skal det gjøres betydelige utbedringsarbeider av den sørligste delen av turveien ved Hvervenbukta. Ingrid Beate Oppdal og Erik Bull-Valen i Friluftsetaten har arbeidskartet klart.
I våres ble det ivret for å få en oppgradering av Hvervenbukta. Før sommerferien i år skal det første krafttaket forhåpentligvis være tatt. Da skal deler av turveien ha blitt vesentlig oppgradert.

HVERVENBUKTA: Det er mye som kan gjøres her, men i denne omgangen skal vi konsentrere oss om turveien som går fra badeplassen og nordover, sier Ingrid Beate Oppdal i Friluftsetaten. Hun er prosjektleder og har sammen med utførende entreprenør laget kartet som viser hvordan den mye brukte turveien skal bli.

Vi vil at denne jobben skal gjøres så skånsomt som mulig, for vi går jo i dobbelt forstand på kulturhistorisk grunn, sier hun.

Men kombinasjonen av å fare forsiktig frem og samtidig tilrettelegge så flest mulig kan bruke gangveien og tilliggende stier håper vi skal gå bra.

Allerede til uken er det meningen at de første arbeider skal ta til. Dårlige trær som kan være til fare og busker som dekker for sikten mot fjorden blir vurdert. Selve gangveien langs vannkanten skal forsterkes og det skal lages renner på oppsiden som både skal lede bort vann og bli føringskant for svaksynte.

Tanken med oppgradering av veien er jo å gjøre dette området tilgjengelig for flest mulig, sier Oppdal

Anleggstid

Friluftsetaten regner med at alt vil være ferdig til St. Hans. Men i denne perioden må de mange som går tur her være forberedt på at de kommer til et anleggsområde.

Tanken er at jobben kan gjøres slik at den ikke hindrer bruken av veien. Men skal det for eksempel pigges fjell eller kanskje til og med brukes kraftigere skyts, må vi kanskje gjøre avsperringer. Det er viktig at folk er forberedt på dette, sier Oppdal.

Del av større jobb

Foreløpig er omkring 2 millioner kroner satt av til arbeidet. Men det foreligger også planer for resten av veien rundt Ljanskollen. Nordstrands Blad har tidligere omtalt slike planer for helt frem til Fiskevollbukta.

Blir det en fortsettelse?

Vi ser jo for oss mange prosjekter i dette området, men har altså foreløpig ikke penger til på langt nær alt, sier Ingrid Beate Oppdal.

Det er jo gjort en del ved badestranden, og her gjenstår enda noe. Vi håper å få utbedret muren sør for Helleberget og asfaltert hele gangveien ned mot stranden.

Ved siden av pengebehovet må det også tas hensyn til at man her beveger seg i et område hvor vernehensyn må tas.

Men vi skulle gjerne få utbedret veien ned fra portnerboligene, fått frem mer av det gamle kulturbildet og få satt i stand eller skiftet ut benkene i området. Bebyggelsen trenger også oppgradering.

De første arbeidene er i alle fall nå nær forestående, og prosjektet skal være ferdig før den store sommersesongen begynner. Så er det bare å håpe at dette er et første skritt på en lang vei. For det som er helt sikkert, er at Hvervenbukta står høyt hos mange, og bruken er stor. Det er derfor mange som vil glede seg over alt som blir gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere