Gå til sidens hovedinnhold

Bedring i sikte for skadet bro

Den ødelagte gangbroen på Stovner blir reparert i løpet av oktober.

STOVNER: Ved flere anledninger har trailere kjørt inn i gangbroen som går over Karl Fossums vei ved Stovner senter. Broen har vært et gjengangertema i bydelsutvalget på Stovner. Så også i siste møte nå på torsdag.

Det er leit å se at tunge kjøertøyer stadig kjører seg fast, og at folk føler seg utrygge. De tror det kan falle ned biter. Samferdselsetaten er jo jevnlig på kontroll, så det skal ikke være noe problem. Broen er såpass kjørt i stykker at den må rehabiliteres. Nå har den stått slik i halvannet år, sier Reidun Myster Beier i bydel Stovner.

Når Lokalavisen Groruddalen forteller at det nå er satt dato for reparasjon, blir hun glad.
Vi synes det er en gledelig nyhet, sier hun.

I oktober

Byggeleder i Samferdselsetaten, Arne Harstad, forteller at broen skal repareres i oktober måned.

Først er det noen forberededende arbeider, så skal de langsgående betongbjelkene byttes ut. Vi regner med en byggetid på 4-5 uker, sier han.

Harstad beskriver saken som meget spesiell. Noe av tidsbruken skyldes skadeoppgjøret med den uforsiktige trailersjåføren som dundret inn i broen.

Det vesentligste av kostnadene blir dekket av forsikringsselskapet til han som kjørte inn i broen, forteller byggelederen.

Prosjektering

Kommunen var faktisk igang med prosjektering da det smalt for andre gang i januar.

Det er jo ikke ofte at slikt skjer. Nå må vi sørge for at sånne episoder ikke skjer på nytt, forsikrer Harstad.

Noe av problemet er nemlig at fri høyde under broen er noe under vanlig standard. Selv om det står skiltet, har altså to trailersjåfører klart å krasje inn i broen.

Vi setter opp en portal i form av en gummimatte. Det er veldig effektivt. Vi må bare erkjenne at det er noen som ikke klarer å lese skilt, sier han.

Vanskelig marked

En annen forsinkende faktor er byggemarkedet.

Her må vi bruke prefabrikkerte betongelementer. Slike ting har lang leveringstid. Dessverre har disse fabrikantene mye å gjøre, og de er presset fra alle kanter, opplyser byggeleder Harstad.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg