RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begeistret og bekymret


Ny BU-leder? Nadeem Butt (Ap) gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å innfri valgløftene i Søndre Nordstrand. Sara Sægrov Ruud
Ny BU-leder? Nadeem Butt (Ap) gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å innfri valgløftene i Søndre Nordstrand. Sara Sægrov Ruud
For Nadeem Butt, Aps førstekandidat i Søndre Nordstrand, er det bare én ting som setter en demper på gleden over valgresultatet.

Holmlia: Nedgangen i valgdeltakelsen fra forrige kommunevalg bekymrer meg. Det er et alvorlig problem for demokratiet, derfor er jeg veldig opptatt av å jobbe mot tendensen til at flere velgere blir sittende hjemme. Vi må tenke nytt! sier Nadeem Butt alvorlig.

For det som trolig blir Oslos første Bydelsutvalgsleder med minoritetsbakgrunn, var det mobilisering av velgere som opptok ham mest da Nordstrands Blad snakket med ham etter valget.

Ved å rekruttere mennesker med minoritetsbakgrunn til politikken, vil man kunne bidra til direkte identifikasjon og dermed større valgdeltakelse fra denne velgergruppen, sier Butt.

Tror på lederverv

Trass bekymringen for nedadgående valgdeltakelse, klarer Butt også å glede seg over valgresultatet. Oslo Arbeiderparti fikk nemlig solid støtte fra velgerne på Søndre Nordstrand. Til bystyrevalget økte partiets oppslutning med hele 8,9 prosent i denne bydelen.

Disse tallene viser at Arbeiderpartiet har bred støtte i Søndre Nordstrand. Selv om vi ikke har fått noen endelige tall for bydelsvalget ennå, har vi rent teknisk et rødt flertall i BU. Hvem som blir BU-leder i Søndre Nordstrand er noe vi må forhandle om. Jeg vil ikke vil foregripe resultatet, men må innrømme at det ikke er helt usannsynlig at det kan bli meg, fortsetter han.

Butt forteller at han er glad for den tilliten han føler han har blitt vist blant velgerne, og lover å ikke skuffe sine tilhengere.

Ingen narr

Nå begynner jobben med å innfri det vi har lovet, vi kan ikke holde velgerne for narr. Dette er et ansvar jeg tar på største alvor.

Ap vil kjempe for de sakene som har stått på programmet under valgkampen, sier han videre. Butt understreker likevel at det kan bli krevende ettersom det ikke er rødt flertall i bystyret.

Men jeg gleder meg til de grader til å ta fatt på oppgavene som venter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere