RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blomstrer: Instruktør Karoline Meyer mener ungene i ØBUT blomstrer på scenen. Her fra barnegruppas première på Heksene søndag. Foto: Wivian Røgeberg
Blomstrer: Instruktør Karoline Meyer mener ungene i ØBUT blomstrer på scenen. Her fra barnegruppas première på Heksene søndag. Foto: Wivian Røgeberg

Begeistret publikum

Ungene i Østensjø barne- og ungdomsteater får skryt av instruktøren etter premièrene på Heksene og Dracula.

BØLER: – Det gikk kjempefint! Begge premièrene var veldig bra, roser instruktør Karoline Meyer.

Hun forteller at alt gikk som planlagt og at ungene blomstret på scenen.

– De blir også tryggere for hver forestilling, så den siste på lørdag pleier å være et fyrverkeri, sier hun og gleder seg til å se ungene opptre hele uka.


– En pappa gråt til og med under premièrene på Dracula fordi han syntes det ble så vakkert!

Flott sminke og kostymer

Aulaen på Bøler skole var stappfull både søndag og mandag da Østensjø barne- og ungdomsteater (ØBUT) hadde premierer. Søndag var det duket for Heksene med barnegruppa og mandag spilte ungdomsgruppa Dracula. De to spiller forestillinger annenhver dag og begge har siste forestilling på lørdag denne uka.

– Det var over 200 betalende publikummere på hver forestilling. Om Heksene sa publikum at det var veldig gøy og at det var flott sminke og kostymer. Der har vi kunnet leke oss med blant annet skaller, parykker og løsneser, noe mange syntes var stilig, forteller instruktøren.

Annerledes

ØBUT har for vane å sette opp komedier, men denne gangen gikk de en annen vei med ungdomsgruppa.

– Med Dracula gjør vi noe annerledes og det har falt veldig i smak. Mange synes det har vært befriende med noe nytt. Vi valgte dette stykket fordi det er litt i tiden. Det nærmer seg jo påske og draculafeberen herjer. Noen barn ble nok litt engstelige de første minuttene, fordi det er jo litt blod, men det gikk fort over, sier hun og legger til at det nok er Heksene som er best egnet for de aller minste.

Modige

ØBUT drives av foreldrene som tar seg av alt fra kostymer til scenografi. Veiledning får de og ungene av profesjonelle instruktører

– Disse foreldrene er helt unike. Noen av dem har vært med i mange år og etter hvert har de lært seg å lage kostymer, sminke og lage scenografi. Men de som virkelig skal ha honnør er ungene. De er modige, for det kreves mye av dem. Det er skummelt å skulle stå på en scene foran 200 mennesker. Det er beundringsverdig og de fortjener all respekt, sier Meyer og håper mange finner veien innom Bøler skole de siste kveldene av forestillingene.

– Ta turen hit. Det er det betalende publikummet som gjør at vi kan fortsette år for år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere