*Nettavisen* Nyheter.

Begge fikk grønt lys

Forrige onsdag ettermiddag døde en bilfører etter å krasjet med trikken i krysset Sognsveien/Kirkeveien. Politiet er sikre på at både trikken og bilføreren (42) kjørte på grønt. Det kan ha kostet mannen livet.

Ullevål: Politiet skal undersøke trafikklyset i krysset Sognsveien/Kirkeveien i dag, fredag, melder Nettavisen. Onsdag døde føreren av porschen av skadene han fikk i det kraftige sammenstøtet. Dermed krevde trikken i Oslo to liv etter ulykker med bare tre dagers mellomrom.
Vi er helt sikre på at begge har fått grønt lys. Nå skal vi ut og se hvordan lyset i dette krysset fungerer, sier politifullmektig Ingrid Nestvold ved trafikk- og sjøtjenesten i Oslo politidistrikt.
Bilisten svingte til venstre i krysset, og ble truffet i siden av trikken.
I Oslo er det flere slike kryss hvor biler og trikken kan få grønt samtidig, påpeker politiet.
I Majorstukrysset kan bilistene faktisk få en trikk fra venstre, mens de kjører rett fram over krysset. Det er ikke akkurat noe man forventer som bilist, sier Nestvold til iOslo.no.
På tre dager var trikken involvert i to dødsulykker. Hva kan årsaken være?

Det er nok tragiske tilfeldigheter. Men Oslo Sporveier bør jo selvsagt informere trikkeførerne om at de bør opptre hensiktsfullt i trafikken, sier hun.
Nestvold opplyser at begge trikkesjåførene rutinemessig har status som mistenkte etter dødsulykkene.
Oslo Sporveier bekreftet tirsdag at flere kan få grønt lys samtidig i flere kryss. Det er ingen teknisk feil forut for ulykken. Det er et eget lys for trikken, og et eget lys for biler. Begge kan få grønt på likt, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud til iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.