RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begravelsesagent innførte «magiske trøfler» til Norge

Nå er mannen (28) dømt.

OSLO TINGRETT: I en dom nylig ble mannen dømt til 24 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Mannen, som til daglig jobber som gravferdskonsulent, skal ha innført 40 gram trøfler, som inneholder virkestoffet psilocin/psylocybin, så kalte «magiske trøfler», via en postsending.

Enkelt å få tak i
Mannen skal ha blitt avslørt av tollvesenet, da pakken ankom Oslo Lufthavn Gardemoen i september i fjor.

Denne typen trøfler står på narkotikalisten i Norge, og er et hallusinogen. Personer som inntar trøflene vil oppleve hallusinasjoner, som vil si syns- og hørselsillusjoner, sanseendringer, vrangforestillinger samt overdrevne sterke følelser.

Trøflene er enkle å få tak i for nordmenn, da de kan bestilles direkte på en rekke nettsider fra for eksempel Danmark og Nederland, der de sendes direkte til oppgitt postadresse. 

Les også: Slik skal det bli færre biler i Oslo

Økende problem
Tirsdag denne presenterte Tollvesenet tall for narkotikabeslag i Norge i 2014. Disse viser at narkotika sendt i posten fra andre land er et stadig økende problem her i landet. 

Også politiet er bekymret for utviklingen flommen av narkotika som sendes per post. For å unngå å bli sporet benyttes blant annet tilfeldig oppsatte postkasser, med navn som «John Doe», der narkotikaen blir plassert.

Ofte kan man også betale for narkotikaen i så kalte bitcoins, som er en ren digital valuta, uten mulighet for sporing. Handelen foregår i lukkede nettverk på internett. 

Les også: Politiet advarer mot falske hjemmehjelpere

Innrømmet alt
Mannen, som nå er dømt, skal ha innført trøflene ved å bestille dem på internett fra Nederland til sin adresse i Norge. Postsendingen ble imidlertid stanset av tollere på Gardermoen.

Mannen skal ha oppgitt sitt eget navn ved bestilling, og kom med en uforbeholden tilståelse. Han erkjente også de faktiske forholdene i retten, og fikk derfor en tilståelsesdom.

Les også: Tyske antiislamister varsler demonstrasjon i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere