*Nettavisen* Nyheter.

Begrenset i Bergensveien

Seniorbo ønsker å bygge boliger med livsløpsstandard i Bergensveien 19. Men nylig vedtatte reguleringsbestemmelser legger en brems på planene.

Grorud: I mars vedtok byrådet reguleringsbestemmelser for småhusområder i Oslo ytre by. Det er disse vedtektene som legger en brems på Seniorbos planer.
Sånn er det. I og med at politikerne nylig har vedtatt bestemmelsene er det utenkelig å få dispensasjon for å bygge større, sier Jan Fagerheim. Han er prosjektleder for tomta i Bergensveien 19, som han mener er ideell for senior-sameiet.
Det blir boliger, men vi må begrense oss litt. Blant annet er det sagt nei til å bygge utvendig svalgang og heis. Det vil si at kun det som er innenfor husets fire vegger får livsløpsstandard, sier han. Dermed vil ikke tilkomst og utearealer ha samme tilrettelagt standard som inne i boligene.

Optimist

Fagerheim regner med å få det endelige svaret fra Plan- og bygningsetaten innen nyttår. Skisser med fasadeoppriss som viser høyde og liknende er allerede sendt.
Nå avventes svar fra det offentlige. Fagerheim er optimist.
Forhåpentligvis kan vi begynne å selge til våren, men det avhenger av når vi får tilbakemelding fra Plan- og bygningsetaten, sier han. Dersom alt går etter planen kan Seniorbo begynne å bygge i løpet av 2007 og boligene vil da stå ferdig en gang i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.