RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begrensning av antall hunder?

Lokalavisen Groruddalen av 04.09.08 skriver at bydel Stovner åpner for å begrense antall hunder per husstand.

Til det er å si at administrasjonen i bydel Stovner fremmet følgende høringsforslag som ble presentert for bydelsutvalget i møte den 19.06.08:

"Mangel ved utkast til forskrift: Hundeloven gir, i Kap 4 om Ro og orden, antall hunder og merking av hunder, § 12, kommunen anledning til å sette vilkår for antall hunder i husholdning eller på en eiendom. Oslo kommune er etter hvert blitt stadig mer tettbygd, noe som setter store krav til hundehold og naboskap. Kommunen bør i forslag til forskrift §5 om ro og orden, sette inn slik begrensning."

Bydelsutvalgets vedtok enstemmig i møtet den 19.06.08 etter forslag fra Arbeiderpartiet å føye til denne setning: "Kommunen bør i forslag til forskrift, § 5, gis mulighet til å sette slik begrensning."

Det betyr i praksis at det ikke blir innført en generell begrensning av antall hunder per husstand, men at det kan gis mulighet til å sette en slik begrensning i de tilfeller der antall hunder i en husstand medvirker til sjenanse.

I kommentarene til Hundeloven § 12 heter det:

"Det er, ifølge lovens forarbeider, ikke anledning til å begrense ved forskrift hvor mange hunder en eier generelt kan ha. Departementet foreslo en regel om dette i utkastet til § 12 bokstav b), men denne ble strøket av Justiskomiteen. Kommunen kan imidlertid styre hundeantallet mer konkret, ved å fatte enkeltvedtak i den enkelte sak, der hundeholderen ikke er skikkete til å ha (en eller) flere hunder, jf. Innst. O. nr. 91 (2002-2003) s. 14."

Jeg antar at dette kan komme til å få konsekvenser for de kommuner som allerede har innført generelle begrensninger av antall hunder i en husholdning."


Bodil Eikeset, Vestli
Leder Norsk Huskattforening

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere