RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Behandlingsstopp på Ullevål sykehus i morges

Ingen pasienter får for øyeblikket behandling på Ullevål universitetssykehus, ettersom pasientjournalsystemet er nede.

ULLEVÅL: – Vi jobber på spreng med å få løst dette, opplyser sykehusets pressevakt på telefon til VG Nett torsdag morgen.

Det var da legene kom på jobb torsdag morgen, at journalsystemet var nede. Klokken 09.30 kunne ikke sykehuset gå i detalj på årsaken til problemet, eller hvilke konsekvenser dette kan få for pasientene, ifølge VG Nett.

– Jobber med å få total oversikt

VG Nett skriver at en av informasjonsmedarbeiderne ved sykehuset like før klokken 10 hevdet at det dreier seg om et planlagt strømbrudd, og at systemet er oppe og går igjen nå. Det kan imidlertid ikke kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz ved Ullevål Universitetssykehus bekrefte overfor dittOslo.no.

– Vi jobber med å få en total oversikt over hva dette har å si for sykehuset og pasientene våre. Jeg vil ikke kommentere noe utover det på nåværende tidspunkt, men vi vil legge ut mer informasjon på våre hjemmesider når vi har mer oversikt, sier Scholz til dittOslo.no

Forsinkelser i pasientbehandlingen

I en melding på sykehusets hjemmesider står det nå at systemene er på vei tilbake til normal situasjon, men at man regner med at det vil være forstyrrelser resten av dagen. I påvente av normalisert drift benyttes manuelle rutiner i pasientbehandlingen, opplyser sykehuset.
 

På grunn av dette må man forvente forsinkelser i den planlagte pasientbehandling, men foreløpig går de fleste operasjonene som planlagt. Pasienter skal møte som avtalt, men må være forberedt på noe ventetid. Øyeblikkelig hjelp er ikke berørt, heter det videre i meldingen.

Sykehuset oppfordrer samtidig publikum og andre til ikke å ringe nødtelefonen unødig, men kun ved reelle nødsituasjoner. Dette for ikke å belaste systemet unødvendig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere