RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik så vinnerutkastet ut.
Slik så vinnerutkastet ut.

Beholder vinnertårnet

Tårnet på den nye Holmenkollbakken blir bygget i tråd med utkastet til den dansk-belgiske vinnerarkitekten Julien de Smedt. Se bildene her!

HOLMENKOLLEN: Utbyggingsplanene i Holmenkollen fram mot ski-VM i 2011 ble presentert på en pressekonferanse i Skimuseet mandag kl. 14.

Det nye nasjonalanlegget baserer seg i stor grad på vinnerutkastet fra arkitektkonkurransen, Holmenkollen fyr, tegnet av JDS Architects.

Vi har vurdert to alternativer enten å beholde mesteparten av dagens tårn, eller å rive hele tårnet og bygge nytt. Det var så og si ingen prisforskjell på alternativene, og beslutningen er da at vi har valgt et nytt hopptårn, sier hvor byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn i en pressemelding, og presiserer at dagens kulbygning med unnarenn blir beholdt.

Wiig Bryn kunne også presentere planene for utbygging av løypenettet og ny hoppbakke i Midtstuen samt en utbedret stamplass for skiskytterne.

- Det vi legger frem her i dag er grove skisser til hvordan det nye nasjonalanlegget skal se ut. Fremover nå er det viktig for oss å samarbeide tett med idretten selv for å sørge for at anlegget blir så funksjonelt som mulig, avslutter idrettsbyråd Wiig Bryn.

Rivingen av den gamle bakken starter i september/oktober. Byggingen av den nye tar til i januar 2009. Allerede i desember samme år skal bakken stå ferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere