Beiteslipp på Tryvann

Martin Bøe og Bjørn Kjørstad sørger for at dyrene er godt sikret. foto: helle Cecilie Berger

Martin Bøe og Bjørn Kjørstad sørger for at dyrene er godt sikret. foto: helle Cecilie Berger

For tredje år på rad koser et knippe kuer og kalver seg i Tryvann vinterpark. Vel og merke uten ski på beina.

Martin Bøe gir dyra noe godt fra bøtten og ønsker dem god sommer.

TRYVANN: Det er kuene og kalvene til bonden Martin Bøe fra Heggedal som i år skal beite i Tryvann vinterpark. Bøe, som er et nytt medlem av Beitepatruljen, hadde sitt første slipp i regi av patruljen sist uke.

Mer miljøvennlig

Hvis dyrene mine kan gjøre en jobb her, sparer det ryddejobben for Tryvann. Det er jo også mer miljøvennlig med ku enn med maskin. Jeg har plukket ut de snilleste dyra fra besetningen, åtte kuer og åtte kalver, fortalte Bøe.

Han møtte et erfarent lag fra Tryvann vinterpark som har stått for gjerdingen av området de siste to årene. Driftleder i Tryvann skisenter Bjørn Kjørstad er blant dem som synes beiteslippet er et svært positivt tiltak.

Det er mange som spør etter og spør om kuene, om hvorfor de er der og hvor de kommer fra. De siste to årene har vi bare hatt positive erafringer med å bytte ut maskiner med dyr. De er snille og sparer miljøet her oppe, sier Kjørstad.

Stort engasjement

Han understreker også at eierne av Tryvann vinterpark, Jan Sundt og Tor Furuholmen, har vist stort engasjement for å bytte ut maskinelt vedlikehold med dyr.

Spesielt Sundt er mye oppe i Tryvann og ser til dyra når han er ute og trener, sa Kjørstad.

Og Helle Cecilie Berger i Beitepatruljen synes raskt hun kunne se at dyra var fornøyde med sitt nye tilholdssted.

Martin pekte ut de tre lederkuene sine: en hvit, en helbrun og en som var svart. Det var ganske morsomt da den hvite kom bort til han og rautet. Martin klappet kua og svarte at, jo her skal dere være i hele sommer. Da rautet kua igjen og luntet nedover bakken, sa Berger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag