RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bek mørkt på tredje året


STUP MØRKT: Ragnhild Strømsten i Breigata får daglig henvendelser fra beboere som synes det er ekkelt å bevege seg i den mørke gata. FOTO: LARS ROAR RUD
STUP MØRKT: Ragnhild Strømsten i Breigata får daglig henvendelser fra beboere som synes det er ekkelt å bevege seg i den mørke gata. FOTO: LARS ROAR RUD
Ragnhild Strømsten er skuffet over at Hafslund ikke har gitt henne noe svar på hvorfor gatelysene ikke fungerer. Nå lover Hafslund å ta affære.

GRØNLAND: Strømsten har vært styreleder i boligsameiet Breigata 3-5-7 siden 1995. Et slikt verv byr på mange store og små oppgaver. Men å få tilbake gatebelysningen som ble kutta i 2007, har vist seg å være litt av en floke.

Mange av beboerne er engstelige for å bevege seg i den stupmørke gata om kvelden. Tross flere brev til Hafslund, er det ikke svar å få.

Lei av purring

– Nå er det tredje vinteren uten gatelys i Breigata. Vi får daglig henvendelser fra beboere som er engstelige for å gå ut, sier Ragnhild Strømsten i boligsameiet Breigata til Østkantavisa.

Lyset ble borte da Inka Eiendom høsten 2007 startet bygging av leilighetsbygg på andre siden, i Breigata 10-18.

Strømsten har sendt tre brev til Hafslund Nett. Brevene er datert 24. august, 16. september og 26. oktober. Tross purringer og mas, har Strømsten enda ikke fått noe svar. Bortsett fra en telefonisk tilbakemelding den 23. september.

Det var en veldig vanskelig sak, og de arbeider med saken, var beskjeden hun fikk.

– Vedkommende lovte å holde oss underrettet. Men vi har ikke hørt noe, sier hun videre.

Les også: Hafslund: – Har forståelse

– Belastet område

Nabolaget er også plaget av at uteliggere, narkomane og tiggere legger seg ned og sover i blomsterbeddene. Strømsten tror dette har en sammenheng med at gata er mørklagt.

– Det er lettere å gjemme seg unna. Vi har flere ganger fjernet sorte søplesekker med sengetøy, som de har lagt igjen i bedene, forteller hun.

En annen ting er at tissetrengte kan gjøre sitt fornødende i ro og mak uten å bli oppdaget.

– Dette er blitt et veldig belastet område. At gata er mørk gjør jo ikke saken noe bedre, sier Strømsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere