RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekkelaget menighet sier nei til Nordstrand


Solveig Eek Bistrup (t.v.), nestleder i Ryen velforening, er glad menighetsforvalter Liv Kolstad og leder av menighetsrådet på Bekkelaget, Kristin Andresen, vil ha Solfjellhøgda inn ideres menighet. Foto: Aina Moberg
Solveig Eek Bistrup (t.v.), nestleder i Ryen velforening, er glad menighetsforvalter Liv Kolstad og leder av menighetsrådet på Bekkelaget, Kristin Andresen, vil ha Solfjellhøgda inn ideres menighet. Foto: Aina Moberg
Bekkelaget menighet støtter kun ett av fire forslag til justering av deres egne menighetsgrenser.

BEKKELAGET: – Menighetsmøtet er sterkt uenig i at kriteriene om å holde på roder skal gå på bekostning av opplevd tilhørighet så lenge det er mulig å følge kvartalsgrensene hver rode er delt opp i, sier leder av menighetsrådet Kristin Andresen.

– Vi kan ikke være så byråkratiske at det skal gå foran det menneskelige når det ikke er nødvendig. Det er bare tull og skaper et følelsesmessig opprør. Om ikke kirken skal ta hensyn til folks følelser om tilhørighet, hva skal vi med kirken da, undrer hun.

Vi hører til

Kirkeforvalter Liv Kolstad mener også mennesket bør settes i fokus, og minner om Bekkelaget menighets motto «vi hører til».

– Jeg setter min lit til at den nyvalgte lederen av Oslo bispedømmeråd, Harald Hegstad fra Mortensrud, holder ord når han sier at han ønsker å satse på demokrati og frivilllighet. Jeg håper det blir et forlik i denne saken slik at ikke noen sitter og har det vondt inne i seg, sier hun.

Stor harme

Bekkelaget menighet sier ja til å «overta» Solfjellhøgda fra Manglerud menighet med unntak av Ryenhjemmet.

Menigheten sier nei til å overta skråningen fra Solveien til Mosseveien fra Ormøy menighet.

Nei er også svaret på å gi fra seg Bernt Knudsens veis overside mellom Mylskerudveien og Raschs vei, og Oberst Rodes vei til Lambertseter menighet.

Størst harme vekker forslaget om å «miste» den delen av rode 3012 som i dag ligger i Bekkelaget menighet til Nordstrand. Den omfatter området fra Ekebergveien, Birger Olivers vei, Seterhøyveien til Vestbrynet og ned til Lambertseterveien, så Ringshusveien, Mylskerudveien, Bernt Knudsens vei, Seterhøyveien og Seterhøybakken ned til Ekebergveien.

– Vårt menighetsmøte sa ikke bare nei til dette. Det foreslo at hele området mellom Ekebergveien, Lambertseterveien, Bernt Knudsens vei og Seterhøyveien istedenfor bør innlemmes i Bekkelaget menighet, forteller Kristin Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere