Gå til sidens hovedinnhold

Bekkelaget Rotary engasjerer seg for barn på Vestbredden

Palestinske barn på Vestbredden kan om kort tid ta i bruk en barnehage/ skole takket være hjelp fra Bekkelaget Rotary.

BEKKELAGET/VESTBREDDEN: I slutten av oktober 2010 fikk Arne Huuse og Torgeir Kvalvaag i oppdrag av Bekkelaget Rotary å gjennomføre en forstudie for å kartlegge mulighetene for et Rotary-prosjekt på Vestbredden. Dette er videreført.

Tanken var å gi palestinske barn økt livskvalitet i leiren de bor i.

Sammen med stedlige representanter fant de frem til et hus som nå snart er ferdig pusset opp og innredet slik at omkring 80 små barn kan få et tilbud.

LES OGSÅ: Terje Haugseth fikk høyeste utmerkelse

Økonomisk løft

Tanken bak prosjektet har vært at økonomisk støtte fra Rotary skal gi hjelp til selvhjelp.

– Vår hjelp skal ikke være en pengegave, men en støtte for å skaffe materialer og arbeidskraft slik at man lokalt kan bygge opp et senter for at små barn i flyktningeleiren skal få en bedre hverdag, forklarer Huuse.

Vakthold

Men for å gi økoniomisk hjelp, må det skaffes penger. Det har Bekkelaget Rotary ordnet ved blant annet å påta seg vakthold på skole under Norway Cup gjennom to år.

Dermed må hele klubben med sine 35 medlemmer trå til, og dermed samlet få et forhold til prosjektet.

Ballet på seg

Men når et Rotary-prosjekt først får gehør, baller det på seg. I tillegg til det Bekkelaget-klubben har skaffet av midler, har det kommet penger fra Rotary-distriktet, Rotary Foundation, Ramallah Rotary Club og andre.

Til sammen rundt en kvart million kroner.

Om kort tid skal senteret være ferdig.

– De som bor i disse flyktningeleirene har det vanskelig, og spesielt for de aller yngste er det minimalt av tilbud, sier Torgeir Kvalvaag.


– Det er derfor stort for oss å kunne gi en hjelp. Og her er det flere som vil nyte godt - både barna som får økt livskvalitet og voksne som har vært med på å bygge opp stedet og som videre skal drive det.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her