RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gitarsøstrene synger og spiller nye og gamle slagere. Søstrene har ulikt arbeid på Bekkelagshjemmet, men de samles i musikken og dette skaper trivsel og glede for beboere og ansatte.
Gitarsøstrene synger og spiller nye og gamle slagere. Søstrene har ulikt arbeid på Bekkelagshjemmet, men de samles i musikken og dette skaper trivsel og glede for beboere og ansatte. Foto: Alle foto: Privat

Bekkelagets høstutstilling

Sist uke var det utstilling på Bekkelagshjemmet.

BEKKELAGET: «Det bruser i stettglassene og smilene sitter løst på beboere og personalet like før årets store utstilling. Gamle malerier står stablet i kottet, for nå er vegger og bord fylt med kunst og håndverk laget av beboere, personalet og frivillige», skriver sykepleier og kulturarbeider ved Bekkelagshjemmet, Benedikte Guttormsen Slørdal.

Det var duket for høstutstilling på Bekkelagshjemmet.

Kunsten er evig

Hva betyr det å oppleve kunst? Hva skjer når øyet treffer et bilde, et maleri, et vevd skjerf i mange farger? «Ars longa-vita brevis, kunsten er evig, livet er kort». Dette var noe av det Benedikte Guttormsen Slørdal reflekterte over i sin åpningstale.

– Så lenge mennesker har levd, har vi laget og omgitt oss med kunst. Nå var den midt iblant oss. I glede ble det sunget kjente viser, og en vrimmel av vakre høstbladet ble kastet i luften, forteller kulturarbeideren.

Variert utstilling

«Det er så mye vakkert. Så nydelig å kjenne på, og å se på» var noen av kommentarene fra publikum. Noen sa også at de ikke kunne skjønne seg på de moderne utrykkene.

– Flere beboere har sittet og smurt ull inn med såpe og varmt vann. Nå hang sjalene til alles skue og flere ble solgt. Vår kjære taffelpianist Martin Berntsen satte deilige toner til utstillingen, og Gitarsøstrene fikk oss til å smile med vakker flerstemt sang, forteller Slørdal.

Høstutstillingen er blitt en tradisjon på Bekkelagshjemmet.


– Vi ser allerede frem til neste års utstilling. Kunsten kan snu opp ned på en hverdag på hjemmet, avslutter Slørdal.

Kunsten kan snu opp ned på en hverdag

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere