*Nettavisen* Nyheter.

Bekkis fyller femti

JUBILEUMSKLARE: David Crawfurd (formann i eldres venner), Aud M. Bregård (institusjonssjef), Jacob B. Natvig (leder av jubileumskomiteen) og Anne B. Skaug (leder av dagsenteret og menighetsrådet) gleder seg til å feire Bekkelagshjemmets 50 år. Foto: Foto: Aina Moberg

Bekkelagshjemmet fyller femti år, og dagen markeres med et stort jubileumsseminar, gudstjeneste og festkirkekaffe kommende helg.

Klikk på bildet for å forstørre.

OMSORG: Nye buttons beskriver hva som står i fokus på Bekkelagshjemmet. Foto: Foto: Aina Moberg

BEKKELAGET: Det var Bekkelaget menighet som grunnla sykehjemmet i 1962. I 2004 overtok Kirkens Bymisjon den daglige driften, men menigheten er fortsatt eier.

– Og intensjonen er den samme som fra første dag: Det skal være godt å bli gammel på Bekkelagshjemmet, sier Jacob B. Natvig, leder av jubileumskomiteen.

Oppskriften

Institusjonssjef Aud M. Bregård gir oss gjerne oppskriften på den gode hverdagen.

– Personalet er genuint opptatt av at de 54 beboerne har det godt, og byggets fysiske utforming gjør at de finner lett frem. Her kommer man blant annet rett inn i en «god gammel» stue og kafeteria, hvor alle føler seg hjemme, forteller hun.

I jubileumsåret fronter Bregård dette på en ekstra synlig måte, med en button med påskriften: Bra på BEKKIS!

– Bra står for bevisst, raus og ansvarlig. De tre ordene forteller noe om hvordan vi som personale skal være, og da blir det godt å bli gammel hos oss, sier hun.

Kom og se

Både Natvig og Bregård håper mange blir med på feiringen av femtiåringen.

– Det blir et åpent seminar om «Diakonal eldreomsorg» lørdag, stor jubileumsgudstjeneste søndag, fest for ansatte og frivillige mandag kveld og Eldres venner kommer til sykehjemmet torsdag.

– På FN-dagen onsdag 24.oktober inviterer vi alle til å komme innom for å se hvordan et sykehjem fungerer. Vi byr på smaksprøver av mat fra alle verdenshjørner og ansatte i flotte folkedrakter fra 11.30- 18.00, sier Aud M.Bregård.

Vil utvide

Til det storslåtte jubileet legger Jacon B. Natvig ikke skjul på at ønskelisten er lang:

– Vi ønsker en noe større institusjon og forbereder påbygg. I disse dager har vi ferdigstilt planene for kapell og møterom i underetasjen. Vi trenger et sted for andakter, sørgehøytideligheter og personalmøter, sier han.

Les mer om Bekkelagshjemmet:

Helt i hundre

Pasientvennen Edith

De gyldne øyeblikk

Sansehagen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.