RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekkis fyller femti


JUBILEUMSKLARE: David Crawfurd (formann i eldres venner), Aud M. Bregård (institusjonssjef), Jacob B. Natvig (leder av jubileumskomiteen) og Anne B. Skaug (leder av dagsenteret og menighetsrådet) gleder seg til å feire Bekkelagshjemmets 50 år.
JUBILEUMSKLARE: David Crawfurd (formann i eldres venner), Aud M. Bregård (institusjonssjef), Jacob B. Natvig (leder av jubileumskomiteen) og Anne B. Skaug (leder av dagsenteret og menighetsrådet) gleder seg til å feire Bekkelagshjemmets 50 år. Foto: Foto: Aina Moberg
Bekkelagshjemmet fyller femti år, og dagen markeres med et stort jubileumsseminar, gudstjeneste og festkirkekaffe kommende helg.

BEKKELAGET: Det var Bekkelaget menighet som grunnla sykehjemmet i 1962. I 2004 overtok Kirkens Bymisjon den daglige driften, men menigheten er fortsatt eier.

– Og intensjonen er den samme som fra første dag: Det skal være godt å bli gammel på Bekkelagshjemmet, sier Jacob B. Natvig, leder av jubileumskomiteen.

Oppskriften

Institusjonssjef Aud M. Bregård gir oss gjerne oppskriften på den gode hverdagen.

– Personalet er genuint opptatt av at de 54 beboerne har det godt, og byggets fysiske utforming gjør at de finner lett frem. Her kommer man blant annet rett inn i en «god gammel» stue og kafeteria, hvor alle føler seg hjemme, forteller hun.

I jubileumsåret fronter Bregård dette på en ekstra synlig måte, med en button med påskriften: Bra på BEKKIS!

– Bra står for bevisst, raus og ansvarlig. De tre ordene forteller noe om hvordan vi som personale skal være, og da blir det godt å bli gammel hos oss, sier hun.

Kom og se

Både Natvig og Bregård håper mange blir med på feiringen av femtiåringen.

– Det blir et åpent seminar om «Diakonal eldreomsorg» lørdag, stor jubileumsgudstjeneste søndag, fest for ansatte og frivillige mandag kveld og Eldres venner kommer til sykehjemmet torsdag.

– På FN-dagen onsdag 24.oktober inviterer vi alle til å komme innom for å se hvordan et sykehjem fungerer. Vi byr på smaksprøver av mat fra alle verdenshjørner og ansatte i flotte folkedrakter fra 11.30- 18.00, sier Aud M.Bregård.

Vil utvide

Til det storslåtte jubileet legger Jacon B. Natvig ikke skjul på at ønskelisten er lang:

– Vi ønsker en noe større institusjon og forbereder påbygg. I disse dager har vi ferdigstilt planene for kapell og møterom i underetasjen. Vi trenger et sted for andakter, sørgehøytideligheter og personalmøter, sier han.

Les mer om Bekkelagshjemmet:

Helt i hundre

Pasientvennen Edith

De gyldne øyeblikk

Sansehagen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere