*Nettavisen* Nyheter.

Beklager at det ikke er plass

FULLT: Rektor Anette Reme beklager at det ikke er plass til alle søkerne. Foto: FOTO: ARKIV

Rektor Anette Reme må i år sende fire elever til andre skoler.

BEKKELAGET: – Det er beklagelig at vi ikke kan ta inn alle til skolestart. Det synes vi er trist og leit, sier rektor Anette Reme ved Bekkelaget skole.

Bekkelaget skole er ut fra arealnormen en såkalt treparallell skole som har plass til 3x28 elever.

Fire til andre skoler

– Vi har i år hatt flere søkere enn det vi har plass til og har måtte tilvise elever til andre skoler som ligger nært opp til bosted og hvor det er forsvarlig å gå for barn sammen med foreldre, sier Reme som har vært ute og gått de aktuelle strekningene.

I utgangspunktet var det åtte elever som ikke fikk plass på Bekkelaget skole. Etter dette har bildet endret seg noe, og per i dag er det fire elever som sokner til Bekkelaget skole som er henvist til andre skoler.

Utfordring med trafikk

Rektor tilbakeviser påstanden om at skolen har forskuttert endringene i skolegrensene, men siden saken til familien Yndestad Dimmen ligger hos Utdanningsetaten til klagebehandling kan hun ikke kommentere denne ytterligere.

På generelt grunnlag sier hun imidlertid:

– Dette har vært en lang prosess og vi har gått flere runder. Jeg ser skoleveien som en utfordring for elever som skal gå til Bekkelaget og Nedre Bekkelaget skole. Vi oppfordrer foreldre til å følge og etablere følgegrupper. Samtidig jobber skolen med politiet på Manglerud og andre trafikkmyndigheter for å bedre trafikksikkerheten.

De elevene som ikke har fått plass, kan hvis ønskelig, stå på venteliste, men erfaringsmessig er det få endringer i elevgrunnlaget de siste månedene før skolestart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.