RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beklager at det tar lang tid


Det er høy fart på trafikken i Stavangergata, som går forbi den nye Margarinfabrikken barnehage i Bydel Sagene.
Det er høy fart på trafikken i Stavangergata, som går forbi den nye Margarinfabrikken barnehage i Bydel Sagene.
Trafikksikringstiltakene er ennå ikke på plass ved Margarinfabrikken barnehage. Ballen kastes mellom etatene i kommunen.

SAGENE: Trinn 1 i Norges største barnehage ble åpnet i sommer, uten at trafikksikring er på plass. Østkantavisa har vært i kontakt med en bekymret mor som føler seg svært utrygg når datteren skal leveres om morgenen.

Farlig område

– Trafikksituasjonen ved barnehagen er kritikkverdig. Vi leverer daglig med sykkel og tilhenger, og opplever at manglende skilting og eventuelle fartshinder utsetter oss til dels for livsfarlige situasjoner, forteller Anne Loska til Østkantavisa.

Trafikken i gata er «som om ingenting har hendt», det vil si at intet skilt indikerer at det her er en svær barnehage. Bilene holder høy fart, i tillegg til mye anleggstrafikk ut og inn av området.

Prosjektansvarlig i Omsorgsbygg, Per Henrik Baltzersen beklager at ønskede trafikktiltak ikke er på plass. Omsorgsbygg har vært i dialog med Samferdselsetaten i et års tid, uten at noe er skjedd.

– Vi har jobbet ganske intenst med å få til en trafikkløsning. Beklageligvis har det tatt lenger tid enn vi trodde å få det til. Vi har søkt Samferdselsetaten om omskilting og opphøyde gangfelt for å sikre adkomsten. Senest i et brev til dem tilbød vi å finansiere det, uten at vi har fått svar.

Byrådet bestemmer

Fra Hilde Gundersen i Samferdselsetaten får vi opplyst at det er den etaten som har fremmet forslaget om forhøyet gangfelt. Dette må det visstnok søkes om hos byrådet. Saken ligger hos byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

– Opphøyde gangfelt krever et byrådsvedtak. I utgangspunktet mener vi at planer om slike tiltak burde vært en del av planen for barnehagen. Nå bygges det veldig mange barnehager i Oslo, sier Gundersen.

Hun tviler sterkt på om nedsatt fart vil bli gjennomført i Stavangergata.

– Det er vanskelig å få respekt for lavere fartsgrense. Da må vi skilte om mange steder. Det blir mange skifter i fartsgrensen, og for en bilist blir det ikke lett å følge med på hva fartsgrensen er til enhver tid, sier hun.

Omsorgsbygg på sin side har ønsket å male et midlertidig gangfelt på asfalten. Dette er det søkt i Samferdselsetaten. Svaret har ikke kommet enda, får Østkantavisa opplyst.

– Vi har hengt mye på saken, men ikke klart å løse det enda, sier Baltzersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere