RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter overvåkingen

Oslo Havn sier de er fornøyd med at Bergquist-rapporten viser det samme som deres egen overvåking.

Oslo: Vi synes det er positivt at vi nå gjennom andre undersøkelser får bekreftet NGIs måledata. Dette viser med all tydelighet at vårt eget overvåkingsprogram er til å stole på. Rapporten bekreftet også at det ikke kan påvises noen spredning utover det som er beregnet for prosjektet. Vi bryter med andre ord ikke tillatelsene, sier prosjektleder Torild Jørgensen i Oslo Havn i en pressemelding.

Innenfor rammene

I pressemeldingen går det fram at det er spredning fra deponiet, men at dette er inkludert i miljøbudsjettet som ligger til grunn for tillatelsen.

Under anleggsgjennomføringen vil det være en økt belastning. Denne ulempen er prisen vi betaler for at det blir rent og fint på sikt. Det er satt et tak på hvor stor spredningen kan være i ryddeperioden gjennom miljøbudsjettet som er lagt til grunn for søknaden til SFT. Dette forholder vi oss til, og NGIs gjennomgang av Bergqvists rapport konkluderer med at vi er innenfor de rammene vi har å forholde oss til, sier Jørgensen.

Tillatelsen overholdes

SFT ser ingen grunn til å stoppe tillatelsen til deponeringen ved Malmøykalven. Seksjonsleder i SFT, Marit Kjeldby opplyser at det fra deponeringen er tiltatt en spredning på 120 gram PCB per år. Fra mudringen tillates det en spredning på 291 gram PCB per år. Til sammenlikning er det mellom 30 og 70 gram PCB i gamle vinduer som SFT nå jobber med å få samlet inn. Tanken med miljøbudsjettet er at det på sikt skal gi en netto miljøeffekt.

Rapporten bringer ikke noe nytt. Det er ingen ting som tilsier at vi skal stoppe arbeidet. Prosjektet er godt vurdert og overvåket og tillatelsen overholdes, sier Kjeldby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere