Bekrefter proffe innbrudd

Både bilverksted og forsikringsselskap rapporterer om flere liknende tilfeller den siste tida.

RISLØKKA: Kontorsjef ved AK Auto på Sandaker, Tom Strand, bekrefter at de har fått inn to Mercedes-biler på litt over en uke. I begge tilfellene har tyvene demontert navigasjonsutstyr til mellom 100 000- 150 000 kroner.

Profesjonelle

Tyvene har vært flinke og ikke ødelagt noe. De vet hvordan de skal demontere. Jeg tipper de bare har brukt to-tre minutter fra de knuste sideruta. Alarmen har nok blitt utløst, men den er stoppa så raskt at ingen har lagt merke til den, sier han.

Det går rykter i miljøet om flere liknende tilfeller.

Ja, uten at jeg kan komme med konkrete tall, virker det som om det er en profesjonell bande som har spesialisert seg på denne typen innbrudd i Mercedes, og som nå opererer på østlandsområdet, sier han.

15 liknende saker

Utreder i Gjensidige forsikring Nils-Kristian Brekke forteller at de har hatt 15 liknende saker på Mercedes ML siden 2004. Tre av dem har skjedd hittil i år.

Det er fort gjort for proffe kriminelle som vet hvordan de skal gjøre dette, sier han.

Brekke syns det er synd at politiet ikke har anledning til å sikre spor i slike saker.

Politiet prioriterer ikke bilkriminalitet. Dette er et stort problem i Oslo og Akershus, selv om det er fullt forståelig at de må prioritere andre ting først. Likevel bekymrer det oss at kriminelle nå får gjøre innbrudd i hus og biler uten at politiet foretar etterforskning, sier han.

Dyrere forsikring

Resultatet blir dyrere forsikring for folk flest.

Kundene vil komme til å merke stigende premier, sier Brekke.

Har du noen råd for å unngå innbrudd i bilen?

Man bør sikre seg alarm, og helst plassere bilen i en garasje. Man bør også oppbevare minst mulig verdisaker i bilen. Det kan dessuten være fornuftig å montere et tracking-system, i tilfelle hele bilen skulle bli stjålet. Dette er en sporingsenhet som ligger skjult i bilen, og som kan aktiviseres ved hjelp av kodeord dersom bilen blir borte. Da kan man spore hvor bilen befinner seg, ganske nøyaktig på meteren, sier Brekke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.