RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avdelingsdirektør Preben Winger (t.h.) meddelte BU-leder Bent Gether-Rønning og resten av de folkevalgte, at dersom byrådets forslag til Oslo-budsjettet blir vedtatt, blir utfordringene for Nordre Aker store i 2011. Bydelen har allerede stoppet alle nye innkjøp og ansettelser.	
Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Avdelingsdirektør Preben Winger (t.h.) meddelte BU-leder Bent Gether-Rønning og resten av de folkevalgte, at dersom byrådets forslag til Oslo-budsjettet blir vedtatt, blir utfordringene for Nordre Aker store i 2011. Bydelen har allerede stoppet alle nye innkjøp og ansettelser. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bekymret for 2011

Bydel Nordre Aker innfører innkjøps- og ansettelsesstopp med umiddelbar virkning som følge av budsjettsignalene fra Rådhuset.

NORDRE AKER: Bydelsdirektør Mona Taasen varslet gjennom Nordre Aker Budstikke kutt i bydelens tjenestetilbud umiddelbart etter at byrådet la frem sitt budsjettforslag 29. september.

Under bydelsutvalgsmøtet 14. oktober gjentok avdelingsdirektør Preben Winger at administrasjonen ser svært alvorlig på situasjonen.

– Det foreligger her et gap på nesten 30 millioner sammen-liknet med 2010, sa Winger.
Mot SV og Røds stemmer vedtok bydelsutvalget en umiddelbar innkjøps- og ansettelsesstopp.

– Jeg har fått forespørsler fra enhetsledere om de kan gå til innkjøp av ulike ting. Så sant det ikke er absolutt nødvendig, har jeg sagt nei, sa Winger.

Gufs fra fortiden

Han minnet om at bydelen for egen maskin dro med seg et underskudd på 30 millioner fra 2007. Den gang fikk bydelen to år på å betale tilbake merforbruket. Denne gangen skal kuttene gjøres på ett år.

Nordre Aker har ifølge Winger budsjettsituasjonen for 2010 under kontroll, og ligger an til å gå i null. At innsparingene allerede skal settes i gang i dette budsjettåret, forklares med at man håper å ta med seg et lite overskudd inn i 2011.

Bydelen ønsker å holde igjen der det er mulig, og vil ikke bygge ned tjenestene i månedene som gjenstår av 2010, kommenterte Winger da bydelspolitikerne uttrykte særlig bekymring for sosial- og barnevernstjenestene.

Gruppelederne på sosialistisk side, Ivar Christiansen (Ap), Lill Pleym (SV) og Per Aschjem (R), mente det gir gale signaler, dersom bydelen ikke bruker den rammen den er tildelt for 2010. Samtidig mente de det var tidlig å gjøre innstramninger, før det endelige Oslo-budsjettet er vedtatt av bystyret. Før det skjer i november, kan det komme mer penger, mente de.

Byråden ikke bekymret

Av rammekuttet på cirka 216 millioner til bydelene i byrådets budsjettforslag, får Nordre Aker 23,8 millioner, eller 2,1 prosent mindre å rutte med i forhold til 2010.

Finansbyråd Kristin Vinje avviser kategorisk at tjenestetilbudene i bydelene vil bli rasert.

– Det er snakk om små kutt, i gjennomsnitt en prosent av driftsbudsjettene. Det er ledelsen i bydelene dette blir utfordrende for. Men jeg har stor tiltro til Nordre Aker og Mona Taasen som bydelsdirektør, sier Vinje.

– BU i Nordre Aker frykter signaleffekten dersom de bruker mindre penger enn de har fått i år?

– Det som legges merke til Rådhuset er de bydelene som driver ansvarlig innenfor de rammene de er tildelt. Og det ligger ikke an til noen økning til bydelene i årene som kommer. Tvert imot vil innstramningene fortsette. Kommunens inntekter er ikke like store som de økte utgiftene ved at byen vokser, sier Vinje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere