RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret for atomkraftverk


Akhtar Chaudhry (Sv) er ikke fornøyd med de borgerliges ønske om å forske på kjernekraftverk. Han er redd for at kjerneanlegg må etableres. ARKIVFOTO: C. Svendsen
Akhtar Chaudhry (Sv) er ikke fornøyd med de borgerliges ønske om å forske på kjernekraftverk. Han er redd for at kjerneanlegg må etableres. ARKIVFOTO: C. Svendsen
Frp og Høyre ønsker å forske på kjernekraft. Nå frykter Svs Akhtar Chaudhry etablering av et atomkraftverk.

GRORUDDALEN: Furusets Akhtar Chaudhry (Sv) er bekymret over at Høyre og Frp vil satse på forskning på kjernekraft.

- Dette er gårsdagens løsning på framtidas problemer. Skal vi satse på kjerneforskning må vi ha et anlegg, og hvor skal det plasseres? undrer Chaudhry.

Bekymret for atomkraftverk

Nå spør han sine motstandere i Groruddalen om de vil kjempe imot et kjernekraftanlegg i området.

- Beboerne i Groruddalen fortjener å få svar på dette før de går til valgurnene. Ordlyden i partiprogrammene betyr at en borgerlig regjering vil kunne gi konvensjon til å sette i gang bygging av et atomkraftverk i Norge. Jeg vil ikke ha det noen steder i lander, sier Chaudhry.

Vil ikke bygge anlegg

- Det er helt uaktuelt å legge et atomkraftverk i Groruddalen, og det tror jeg ikke det er noen som vil, sier Frps 3.-kandidat Peter N. Myhre. Han forteller at det er mange måter å kunne forske på kjernekraft uten å etablere ett anlegg.

- Vi har ikke noen tanker om å etablere et anlegg. Uansett vil det aldri komme til Groruddalen, sier Myhre.

Høyres 5.-kandidat Afshan Rafiq støtter Myhre i hans uttalelser.

- Det er ganske søkt å blande Groruddalen inn i dette. Forskning på kjernekraft går fint an uten å etablere ett anlegg. Om Norge kan bidra til forskning er det ønskelig. Men jeg må riste på hodet av Chaudhrys måte å lese Høyres partiprogram på. Forskning er utgangspunktet og vi må ikke bygge et anlegg for dette, sier Rafiq.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere