RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret for barnas lek på skoletaket


Anne Davidsen er redd skolebarnas lek på taket av Hellerud videregående skole vil få et tragisk utfall. – Jeg kan ikke fortsette å se på at små barn leker med livet, Jeg tror ikke en åtteåring ville overlevd fallet, sier hun. (Sanne Lier)
Anne Davidsen er redd skolebarnas lek på taket av Hellerud videregående skole vil få et tragisk utfall. – Jeg kan ikke fortsette å se på at små barn leker med livet, Jeg tror ikke en åtteåring ville overlevd fallet, sier hun. (Sanne Lier) Foto: Foto: Sanne Lier
Skoletaket på Hellerud videregående skole har blitt en lekeplass for barneskoleelevene på Tveita. Nabo Anne Davidsen er redd utfallet kan bli tragisk dersom ingenting gjøres.

TVEITA: Anne Davidsen er nabo til Hellerdud videregående skole, og sier hun stadig observerer barn helt ned i 6-årsalderen i full aktivitet på taket tilhørende skolens avdeling for byggfag.

– De kommer seg opp ved å dra et fotballmål inntil veggen, og klatrer helt opp på taket. Jeg får hjerteklapp når jeg ser hvordan små løper over taket og bøyer seg over kanten, sier Davidsen.  Etter gjentatte forsøk på å snakke med barna uten resultat bestemte hun seg for kontakte Lokalavisen Groruddalen i håp om endelig å stanse aktiviteten.

Livredd for utfallet

Davidsen er redd for hva som kan skje dersom barnas farlige lek ikke stanses, og tror ikke foreldre har oversikt over hva som skjer etter at skoleklokkene har ringt ut.

– Jeg mener ikke å være en irriterende nabo, men jeg kan ikke leve med at noe skjer barna dersom jeg vet at jeg kunne stanset det, sier hun.

Barna er elever fra Tveita skole. og i et forsøk på å avslutte aktiviteten kontaktet naboen skolens rektor for å fortelle om sin bekymring.

Davidsen sier hun opplevde at hendvendelsen ikke ble tatt på alvor. Nå etterlyser hun handling fra skoleledelsen på Tveita, før den uskyldige leken får et tragisk utfall.  

– Jeg kan snakke med barna så mye jeg vil, men jeg har ikke den samme autoriteten som rektor eller en forelder. Dersom aktiviteten fortsetter er det bare et tidsspørsmål for det skjer noe alvorlig.

– Alvorlig

Rektor på Tveita, Jan Wang Engedahl, har aldri selv observert barna på taket. Han bekrefter derimot at han at han har blitt kontaktet av Davidsen, og at han kjenner til at aktiviteten finner sted.  

– Jeg har fått beskjed om at barna har befunnet seg på taket etter skoletid. Dette skjer gjerne i forbindelse med at de har spilt fotball på området utenfor skolebygget, og at ballen har blitt sparket opp på taket, sier han.  

Engedahl avkrefter Davidsens påstand om at det ikke blir gjort nok for å avverge at leken gjentar seg, og presiserer at barna aldri befinner seg på taket i skoletiden.

– Vi tillater selvfølgelig ikke denne form for lek, og barna har fått streng beskjed om at det er forbudt å oppholde seg på taket, verken på Hellerud eller vår egen skole. I tillegg har jeg jeg kontaktet skolens politikontakt, som skulle vurdere hvorvidt de kunne avse ressurser til å la en patruljebil besøke området etter skoletid, sier han.

Rektor sier han gkerne skulle gjort mer for å forhindre at aktiviteten gjentar seg.

– Vi bryr oss om barna hele døgnet, også utenom skoletid. Derimot er det umulig for meg å holde kontinuerlig vakt ved skoletaket for å forhindre at det gjentar seg, sier han.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere