*Nettavisen* Nyheter.

Bekymret for barnehagene

konstruktiv: Guri Riksaasen (SV) mener situasjonen i bydelens barnehager er uholdbar og fikk med seg resten av BU på en uttalelse mot at uholdbar ble byttet ut med vanskelig. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

BU-politikerne er bekymret for barnehagesituasjonen, SV er mest bekymret og mener situasjonen er uholdbar.

SØNDRE NORDSTRAND: På BU-møtet før påske la bydelsdirektøren fram årsmeldingen for 2011.SV er svært bekymret, spesielt for barne- og sykefraværet i bydelen.

Guri Riksaasen hadde skrevet et forslag til uttalelse hvor hun tar for seg vedlikehold i barnehager, sykefravær og mangelen på førskolelærere, og ba administrasjonen legge fram en vurdering av disse temaene på enste møte.

– Uholdbar

– Det er mye å ta tak i årsmeldingen. SV har valgt å fokusere på barnehager, for de bekymrer mest. Administrasjonen lager glansete brosjyrer for å rekruttere, men det hjelper ikke når barnehagene er i den forfatning og at det ikke settes inn vikarer. Situasjonen er uholdbar, sa Guri Riksaasen fra talerstolen.

– Svartmaling

Bydelsdirektøren er klar over vedlikeholdsetterslepet, men plasserer ansvaret hos Omsorgsbygg.

– Jeg oppfatter ikke situasjonen som så svartmalt som SVs representant.. En uholdbar situasjon opplever jeg ikke at vi har. Omsorgsbygg har ansvaret for det omfattende vedlikeholdet og problemstillingen er lik i alle bydeler, totalt er etterslepet på 1,2 milliarder for å få godkjent alle Oslos barnehager. Vi er avhengige av Omsorgsbygg og de har vi mast mye på, sa bydelsdirektør Jan Hagen.

– I skyttergrava

Ap støttet forslaget fra Riksaasen, mens høyresiden var skeptisk, spesielt til ordbruken.

– Uholdbar kan vi ikke være med på, sa Arild Andersson (H).

–Vi har makt, men ord har betydninger på mange nivåer. Dette er et godt stykke arbeid som vi kunne tenkt oss å være med på, sa Teddy Kjendlie (H).

– Jeg synes det er synd at man går i skyttergrava på en sånn måte. Hvis man bytter uholdbar med vanskelig kan vi få en sunn diskusjon, sa John Bjørnøy (V).

Guri Riksaasen gikk med på forslaget.

– Jeg står for uholdbar, men hvis BU vil støtte forslaget hvis vi bytter så skal jeg være konstruktiv, sa hun.

Og slik ble det. Uholdbar ble byttet med vanskelig og forlaget ble enstemmig vedtatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.