RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret for Eastside Party Jam

Det er flere som er bekymret for den videre driften av ungdomsdiskoteket Eastside Party Jam på Grorud. Dette skyldes stramt budsjett og lave besøkstall.

Det hjalp lite på budsjettet at politiet begynte å ta betalt for å overvære arrangementene for to år siden. Politiet tar mellom 6000 -7000 kroner for å ha to betjenter på arrangement.
Besøkstallet har også gått ned de siste årene. Et snitt på 400 ungdommer har strømmet inn på Eastside Party Jam tidligere. Nå er det kun rundt 250 som stiller.

Generasjonsskifte

Svein Boretti, daglig leder ved ungdomsdiskoteket, forklarer frafallet med at diskoteket har vært gjennom et generasjonsskifte.
De eldste ungdommene har falt fra. Mange av 17-18-åringene som har vært her tidligere, gidder ikke å gå her lenger. De synes det er barnslig å vanke med 14-åringer, sier han.
Sonia Pamela Saavedra, leder av bydel Groruds ungdomsråd, mener at det er stadig flere som reiser inn til byen eller på private fester.
- Det er ikke noe annet å gjøre en lørdagskveld. Det er for eksempel ingen ungdomscaféer å dra på. Det gjør at mange drar på private fester, hvor det ikke er alkoholfritt, mener hun.

Trenger mer penger

Ungdomsdiskoteket får øremerkede bevilgninger fra kommunen hvert år. For 2005 har det blitt bevilget 150 000 kroner. Daglig leder Boretti mener tiltaket trenger mer penger for å holde en god drift.
Han er blant annet redd for at antall arrangementer må reduseres. Årlig holdes det fem diskotekskvelder, men med et så stramt budsjett kan man bli tvunget til å halvere antallet. I tillegg kan det det bli dårligere lys og lyd under diskoteket, som er spesielt viktig for danseglade ungdom.

Kjempesynd

- Dette er kjempesynd. Eastside Party Jam er et godt og rusfritt tiltak, sier Anders Ornø Røberg i Grorud Bydelsutvalg. Diskoteket har plass til 500-600 mennesker, og er åpent for alle mellom 14-18 år.
- Diskoteket er godt kjent blant ungdomsmiljøet, det kommer folk fra hele Groruddalen. Det er viktig å opprettholde et slikt tiltak, ellers vil ungdommen kjede seg. De trenger å ha en mening med tilværelsen sin, mener han.
Slagordene "Mot vold, rus og rasisme" står også sentralt for driften. Daglig leder Boretti, understreker at alle blir kroppsvisitert og sjekket for alkohol ved døren. Det er også garderobeplikt inne på diskoteket, slik at ingen har mulighet til å smugle inn ulovlige stoffer.
Det er også et godt og flerkulturelt miljø på arrangementene. Boretti hevder at drøyt halvparten av besøkende er ungdom med innvandrerbakgrunn.
- Det er veldig mange muslimer som kommer hit. De har et strengt forhold til alkohol. Dette har også positiv innvirkning på etnisk norske ungdom. De skjønner at Eastside Party Jam ikke er stedet å gå for å ruse seg, avslutter Boretti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere