RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Bekymret for framdriften av Alnabruterminalen

Stortingspolitikerne uttrykker bekymring for framdriften i reguleringsplanen for Alnabru.

ALNABRU: Stortingets Nasjonal Transportplan (NTP) 2010-2019 er nå endelig vedtatt. Her støttes forslaget om utvidelse og modernisering av Alnabruterminalen med ny vegtilknytning.

Vil doble godskapasiteten

Flertallet understreker også Alnabruterminalens betydning som navet i godstransporten i Norge: "Det er helt grunnleggende for en effektiv godstransport i landet at kapasiteten og tilgjengeligheten på Alnabruterminalen bygges ut snarest" står det å lese i NTP.

Regjeringens hovedstrategi er nemlig å doble godskapasiteten på jernbanen innen 2019.

Ønsker avklaring

Ap, SV og Sp uttrykker nå sterkt bekymringen over Oslo kommunes manglende avklaring, og varsler at de vil ha reguleringsplanen i mål innen utgangen av juni 2010. Regjeringen bes om å vurdere tiltak.

Det er likevel et år etter planen. Det var ventet at Plan-og bygningsetaten ville legge fram planforslaget til politisk behandling i disse dager. Nok en gang er saken utsatt til høsten.

Det var også tverrpolitisk enighet om at det er "spesielt viktig å sikre samlasternes utviklingsmuligheter - da disse tilfører jernbanen 70-80 prosent av godsvolumene med bane i Norge".

NTP legger dessuten opp til utbygging og forlengelse av 8-12 krysningsspor. Det er imidlertid fortsatt uklart når i planperioden pengene vil komme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere