*Nettavisen* Nyheter.

Bekymret for keepersituasjonen

Røa blir sett på som den største favoritten til seriegull neste sesong, men per dags dato har ikke Oslo-laget én eneste keeper i stallen.

Røa: Jeg er litt bekymret, men noen krise er det foreløpig ikke, sier Røa-trener Geir Nordby.
Han er nå klar for å starte en intensiv jakt for å få på plass nye keepere så raskt som mulig. For etter at fjorårets førstekeeper Silje Vesterbekkmo gikk tilbake til Grand Bodø etter sesongslutt, måtte man plutselig på keeperjakt i Røa. Ane Eriksen Sigernes (20), som var backup for Vesterbekkmo i fjor, blir heller ikke å finne i årets spillerstall. Hun skifter etter alt å dømme klubb så snart som mulig, noe hun bekrefter ovenfor Ullern Avis Akersposten.
Jeg bruker mye tid på dette, så siden jeg ikke føler jeg får nok igjen for det jeg legger ned, velger jeg nå å bytte klubb. Trenerne har sagt de mener jeg trenger mer kamptrening, så derfor har de anbefalt meg å gå til en annen klubb. Og jeg har tilbud fra flere lag i 1. divisjon, forteller Eriksen Sigernes.

Går for "the double"

Nordby innrømmer at det ikke er det enkleste i verden å finne en ny og god førstekeeper.
Vi er nødt til å se litt lenger nå. Det er ikke så mange tilgjengelige keepere her hjemme, så må vi utvide grensene og se "der ute", forteller Røa-treneren.
Riktignok har klubben vært i kontakt med én sisteskanse, en 16-åring fra Donn, men det er mest med tanke på framtida.
Utenom den ugunstige situasjonen på keeperplassen, er Nordby fornøyd med spillerstallen som i forrige uke startet oppkjøringen til den kommende sesongen. Bare Linda Stadsøy (lagt opp) er blitt borte fra i fjor, i tillegg til nevnte Vesterbekkmo. Inn har foreløpig bare Kaja Ruud Solem kommet. Midtbanespilleren er tilbake i Røa etter å ha spilt i Vålerenga forrige sesong. Monica Henriksen, som er en svært anvendelig spiller, blir nesten også å regne som en ny spiller. Hun har vært i stallen de to siste årene, men har vært skadet så å si hele den perioden. Nå er hun "fit for fight" igjen.
Vi har en god ellever og stall generelt. Serien ble en liten nedtur i fjor med tanke på at vi var så nær seriegullet, så vi håper på å gjøre det enda bedre i år. Det betyr at vi vil vinne både serien og cupen i år, sier treneren for fjorårets norgesmester.

Til fjell og strand

Nå håper Nordby alle jentene hans kommer gjennom oppkjøringsperioden uten å pådra seg noen form for skader. Fraværet til Kristine Edner, som måtte operere kneet etter sesongen, er allerede mer enn nok for sesongens gullfavoritt.
Kristine rekker nok neppe sesongstarten, så det er et tungt avbrekk for oss, erkjenner Nordby.
Røa-spillerne har flere turer å glede seg til i oppkjøringen. Laget skal nemlig både opp i den kjølige høyden og til varmere strøk før serien starter.
Vi skal på vår tradisjonsrike sosiale fjelltur den siste helga i januar. I tillegg blir det tur til La Mange i mars, forteller Geir Nordby som i alle fall bør ha én ny keeper med seg til treningsoppholdet på den spanske solkysten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.