RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret for rådyrene

En av Nordstrands Blads lesere har observert folk med skytevåpen på Midtåsen og er bekymret for rådyrene der. Friluftsetaten sier de ikke jakter på dyrene.

Nordstrand: I en e-post uttrykker en av Nordstrands Blads lesere bekymring fordi han har observert folk med skytevåpen på Midtåsen i Bydel Nordstrand.

Her på Midtåsen, hvor jeg bor, har vi i flere år nå sett rådyr streife rundt til alle årstider. Denne vinteren med mye snø har vært spesielt hard for dem, og derfor er det noen som har lagt ut mat for å hjelpe dem gjennom vinteren. Samtidig har de fleste, og særlig barna, hatt glede av å få se disse flotte dyrene på nært hold. Problemet er at de kan forville seg ned på trafikkert hovedvei og blir da ofte påkjørt. De siste dagene har det dukket opp folk, antakelig fra Viltnemnda, med skytevåpen, for å ta livet av disse dyra som har blitt ganske husvarme i vårt område, skriver han.

Sjelden

Frode Bye i Friluftsetaten svarer at det ikke er tilfelle.

Vi har ikke gjort noen tiltak for å redusere rådyrstammen. Det er sjelden rådyr blir skutt bare fordi de har forvillet seg inn i boligområder. I noen tilfeller blir elg skutt dersom den har forvillet seg inn i bebyggelsen og det er vanskelig å jage den inn i skogen igjen. Da blir den bare bedøvet og flydd ut av området.

Beredskap

Bye forteller at Friluftsetaten har en beredskap på vilt.

Hvis vi får melding om skadet vilt, drar noen av våre beredskapsmenn ut. Da kan det være aktuelt å ha med seg skytevåpen. Det er svært sjelden vi gjør noen for å redusere rådyrstammen. Da blir det i så fall forsøkt å gjøre det i forbindelse med jaktsesongen. I år tror jeg nok naturen har greid godt å redusere stammen selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere