*Nettavisen* Nyheter.

Bekymret for stråling

Alva Maria (5) og mor Ellen Rondestvedt ønsker ikke mobilantenner ved barnehagen.

To mobilantenner skaper usikkerhet på Simensbråten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sissel Halmøy målte høye verdier rundt antennene ved SEM-huset.

SIMENSBRÅTEN: Mobilantennene, som står på taket av SEM-huset i Brannfjellveien, har vært i drift fra mars/april i år. Dette liker Ellen Rondestvedt dårlig.

Ellen Rondestvedt bor ved siden av SEM-huset sammen med mann og fem barn. Ett av barna går i Vårveien barnehage som ligger ovenfor SEM-huset.

I årevis har jeg vært bekymret for stråling. Jeg har kablet nettverk hjemme og så blir man plutselig pådyttet denne strålingen uten forvarsel. Jeg synes det er hårreisende at det ikke er krav til nabovarsling når man skal sette opp slike antenner, sier en oppgitt fembarnsmor.

Hun tok kontakt med Sissel Halmøy, fagansvarlig for elektromagnetiske felt i Norges Miljøvernforbund.

Halmøy tok denne uken turen til Simensbråten for å måle strålingen rundt antennene.

Strålegrenser

Halmøy mener grenseverdiene for stråling som er fastsatt av Statens strålevern er altfor høye.

Jeg mener ti mikrowatt per kvadratmeter bør være grensen. Nå ligger grensen på 10 millioner, sukker Holmøy og viser til at i Salzburg er grenseverdien på ti.


Han som er helseansvarlig i Salzburg har forsket på skadene fra stråling, forklarer Holmøy. Hun påpeker også at EU parlamentet har besluttet å senke verdiene.

Norges Miljøvernforbund er ikke imot fremtiden, men man trenger ikke trådløse nettverk overalt. Hvis de klarer å ha lavere grenseverdier i andre land så klarer vi det her også.

Barnehagen

Styrer i Vårveien barnehage, Marit Bentsborg, sier hun blir bekymret:

Jeg synes det er fint at det blir målt hvis verdiene er høye. Jeg har jo tross alt ansvaret for personale og barna, sier hun.

Det er Bekkelaget menighet som eier SEM-huset og de har blitt kjent med bekymringen. Advokat Kopstad som har med eiendomsforvaltningen å gjøre, var ikke tilgjengelig for kommentar, men har i e-post til Rondestvedt sagt at Bekkelaget menighet vil fortløpende vurdere situasjonen ettersom nye opplysninger kommer på bordet.

Når barna mine blir utsatt for slik stråling 24 timer i døgnet så blir jeg bekymret, avslutter Rondestvedt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag