RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LOVER SALTING OG STRØING: Det er spådd underkjølt regn torsdag. Prosjektleder for Åmot bro lover forsvarlig veiberedskap. Foto fra Zinoberveien ved Pinsli gård.
LOVER SALTING OG STRØING: Det er spådd underkjølt regn torsdag. Prosjektleder for Åmot bro lover forsvarlig veiberedskap. Foto fra Zinoberveien ved Pinsli gård. Foto: Foto: Vidar Bakken

Bekymret for veiene i Sørkedalen

Allerede første dag ble det problemer i Zinoberveien i forbindelse med bygging av midlertidig Åmot bro. Den lovete beredskapen fungerer ikke, mener leder av Sørkedalens vel.

SØRKEDALEN: Bymiljøetaten har denne uken stengt Åmot bro i Sørkedalen for å gjøre utbedringer på broen. Trafikken er i mellomtiden dirigert over på Zinoberveien, men Sørkedalen vel er ikke imponert over hvordan dette har gått.

– Underkjølt regn på mandag gjorde at det ble veldig glatt. Beredskapen med hensyn til salting og strøing fungerte ikke. Det er jo ikke bra, da det å bli stående fast i en av bakkene her fører til at vi blir isolert. Det skaper dessuten farlige situasjoner med møtende trafikk, sier leder av Sørkedalens vel, Odd Holter.

Han er også oppgitt over all tungtrafikken på veien. Holter forteller at han stadig møter tømmerbiler og annen tungtrafikk med akseltrykk over 6 tonn. Holter mener veien blir nedkjørt av disse bilene, som ifølge Bymiljøetaten skal ha dispensasjon fra oppgitt akseltrykk.

– Jeg vet ikke hvordan dette med dispensasjon fungerer, men jeg har varslet Bymiljøetaten om forholdene. De sier at det er politiet som har oppfølgingsmyndighet av skiltingen, men hvilken kapasitet politiet har for å følge opp om det er ulovlig kjøring på veien vet jeg ikke, sier Holter.

Les også: Stopper riving av Åmot bro

Kulde- og varmegrader

Med kuldegrader om natten er veien brukbar om morgenen, men endrer seg når varmegradene slår inn.  

– Den blir veldig gjørmete og veien består av søle utover dagen. Med mye tungtrafikk blir slitasjen stor. Jeg regner med at kommunen vil sette i stand veien igjen når broen er på plass, sier Holter.

Han er bekymret for morgendagen (torsdag – journ.anm.), når gangbroen ved Åmot bro også er stengt. Da skal blant annet skolebarna fraktes i maxitaxi.

– Det er spådd underkjølt regn, og da vet vi at det blir svært glatt. Da må beredskapen være på topp, slik at det er saltet og strødd før de skal fraktes frem og tilbake, understreker velleder Holter.

Les også: Bymiljøetaten legger seg helt flat

Mer tungtrafikk

Prosjektleder for Åmot bro, Tore Ljunggren, skriver i en mail at det blir mer tungtrafikk i morgen med kran og lastebiler. Disse er det søkt dispensasjon for og kommer i sammenheng med montering av broen. Han er ikke kjent med at andre har søkt dispensasjon.

Ljunggren har varslet Mesta som vil salte veien opp mot Ringerike gård i ettermiddag.

– På grusveistrekningene har det ingen effekt med preventiv salting, men her vil Mesta strø så snart et eventuelt underkjølt regn kommer, skriver Ljunggren til redaksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere