RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret over manglende doer


Bydelsoverlege Finn Bovim er bekymret for forholdene for romfolket på Sofienberg.
Bydelsoverlege Finn Bovim er bekymret for forholdene for romfolket på Sofienberg.
Bydelsoverlege Finn Bovim er bekymret over de sanitære forholdene rundt campen som romfolk etablerte på Sofienberg mandag.

SOFIENBERG: – Mitt hovedanliggende som helsemyndighet at de hygieniske forholdene er sikret, sier bydelsoverlege i Bydel Grünerløkka, Finn Bovim, til Nrk Østlandssendingen.Han frykter nå at den nyetablerte romleiren på Sofienberg ikke har tilgang på rent vann, riktig avfallshåndtering og nok toalettmuligheter.

Klager på vond lukt

Naboer i området har allerede klaget på vond lukt i området. Tirsdag ble det satt opp to toaletter i leiren, men det er langt fra nok til å betjene de rundt to hundre personene som bor der.

– Hvis det er snakk om 200 mennesker så er det ikke tilstrekkelig med to toaletter. Det høres ut som det oppholder seg flere mennesker der enn det området er egnet for.

– Dette er ikke optimalt, men det er kirkens grunn. I utgangspunktet er det politiet som må ta stilling til selve etablering av camping i dette området. Men det er klart at dette er ikke uproblematisk, sier Bovim til Nrk.

LES OGSÅ: – Vi bor på samme måte i Romania

Kan få pålegg

Torsdag skal han på inspeksjon til området, og forteller at det da kan bli aktuelt å be de ansvarlige for leiren om å sørge for bedre sanitærforhold.

– Det er de som har ansvar for etableringen av campen som har ansvaret for at uhygieniske forhold blir rettet på, sier Bovim.

Det er foreningen Folk er folk som har bistått romfolket i etableringen av leiren, inne på Sofienberg kirkes område. Kirka sitter nå i møte for å vurdere situasjonen videre.

BYMILJØETATEN BESTEMTE SEG TIRSDAG FOR Å SETTE UT TOALETTER I OSLO SENTRUM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere