RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faridah Shakoor bor ikke i skolens nærområde, men velger likevel å sende barna til Tøyen skole.
Faridah Shakoor bor ikke i skolens nærområde, men velger likevel å sende barna til Tøyen skole. Foto: BEGGE FOTO: GUNN BENJAMINSEN

Bekymret over manglende svømmeundervisning

Mor til funksjonshemmet gutt er bekymret før skolestart.

TØYEN: Faridah Shakoor, mor og leder av foreldreutvalget på Tøyen skole, er bekymret over sviktende svømmeundervisning i osloskolen.

Del på Facebook

– Mange barn i Oslo kan ikke svømme, sier Shakoor.

Hun har selv en funksjonshemmet sønn som nå skal begynne på Tøyen skole. Hans diagnose krever mye trening, og mangelen på svømmeundervisning bekymrer Shakoor.

– Min sønn faller ut allerede. Dette er et nederlag for politikerne.

Bedring underveis

– Det er bred politisk enighet om å styrke svømmeundervisningen i Oslo, sier nestleder i Kultur- og utdanningskomiteen Kjell Veivåg (V).

Satsingen «Forsterket svømmeopplæring i Osloskolen» har så langt undervist 320 elever i svømming på deres fritid, men for å få svømming inn allerede på første trinn, må læreplanene endres.

Veivåg kan ikke uttale seg om situasjonen til Shakoors sønn spesielt, men understreker at alle barn har krav på individuell tilrettelegging.

Blitt flink til å lese

Aisha Aden og sønnen Mikael Mostafa Bile (7) var på lekeplassen utenfor Tøyen skole fredag ettermiddag. Om kort tid skal Mikael begynne i klasse 2C.

– Sønnen min har blitt utrolig flink til å lese og skrive bare på det ene året han har gått her, sier Aden.

Hun er opprinnelig fra Somalia, og hennes sønn er dermed blant det store flertallet på Tøyen skole: 95 prosent av elevene tilhører en språklig minoritet.

Hun mener det kan være en ulempe å være etnisk norsk elev på en skole med få innvandrerbarn.

– Det er bra for barna å oppleve ulike kulturer, sier Aden.

God læring, dårlig fritidstilbud

Både Aden og Shakoor er fornøyde med undervisningstilbudet deres barn får ved Tøyen skole.

Shakoor etterlyser imidlertid gratis aktivitetsskole for å sikre at barn i byen har muligheten til å leke utendørs også etter skoletid.

– Vi har et sterkt ønske om å få flere barn inn i fritidsskolen, ikke minst av hensyn til språkutviklingen. Egenbetalingen for aktivitetsskolen er derfor satt ned dette skoleåret, sier Kjell Veivåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere