*Nettavisen* Nyheter.

Bellona anmelder dieselutslipp

HOFFSDAMMEN: Like etter utslippet sto ørreten i stim for å unngå diesel, men det er ikke meldt om omfattende fiskedød i vassdraget. FOTO: VIDAR BAKKEN

Skandinavisk Oljesikkerhet viser til at utslippet av dieselholdig vann i Makrellbekken var under etterforskning, lenge før anmeldelsen.

HUSEBY: Cirka 1000 liter dieselholdig vann ble sluppet ut i Makrellbekken som spredte seg til Hoffselva. Det skjedde i forbindelse med renovering av gamle dieseltanker i Husebyleiren.

LES SAKEN: Kjemper for livet i Hoffselva

Miljøstiftelsen Bellona har anmeldt Forsvarsbygg og Skandinavisk Oljesikkerhet for overtredelse av forurensningsloven.

Del på Facebook

Hva vil Bellona oppnå?

– I denne saken forholder vi oss ikke til Bellona. Vi forholder oss til Oslo Vann- og avløpsetat, politiet og Forsvarsbygg som oppdragsgiver. Etter den forferdelige kjedelige hendelsen ble brannvesenet umiddelbart varslet, som igjen meldte fra til politiet, sier Victor Halvorsen i Skandinavisk Oljesikkerhet AS.

– Utslippet er for lengst opprettet som miljøsak ved Majorstua politistasjon og vi har hatt møte med fire representanter fra politiet. Jeg forstår ikke hva Bellona vil oppnå med å anmelde en sak som allerede er opprettet og er under etterforskning, fortsetter han.

Forferdelig kjedelig

– Hvordan kunne utslippet skje?

– Det var en blanding av misforståelse og manglende informasjon. Et voldsomt regnvær fylte den ene oljetanken som var under rensing og det oppsto en lekkasje. Lekkasjen som oppsto gikk feilaktig utenom en oljeutskiller og dermed gikk cirka 1000 liter dieselholdig vann ut i Makrellbekken. Det er naturligvis forferdelig kjedelig for oss som er svært opptatt av miljøsikring, sier Halvorsen.

Ingen fiskedød

– Har utslippet påvirket miljøet i elven? Flere har klaget på diesellukt helt frem til i dag.

– Det er snakket om fiskedød i vassdraget, men det er det ikke holdepunkter for. Vi har et kort tidsrom sett at fisk har mistet bevisstheten ved kontakt med den oljeholdige filmen, men det er bare i en kort periode før de kommer til bevissthet igjen, sier Halvorsen.

Han sier at utslippet ikke får store konsekvenser for miljøet i vassdraget.

– Diesellukten er beklagelig og har holdt seg på grunn av de store nedbørsmengdene, men den vil forsvinne over tid, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.