RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bengt Eriksen er Årets navn


ÅRETS NAVN 2012: I samråd med Sigrids familie gir Bengt Eriksen prisen på 5000 kroner til barne- og ungdomsarbeidet i Oppsal Idrettsforening. Her sammen med Tore Bollingmo (f.v.) og Hanne Bae Ottho fra Nordstrands Blad og sponsorene Stein Erik Skai og Erik Gjellan fra Møller Bil Ryen. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
ÅRETS NAVN 2012: I samråd med Sigrids familie gir Bengt Eriksen prisen på 5000 kroner til barne- og ungdomsarbeidet i Oppsal Idrettsforening. Her sammen med Tore Bollingmo (f.v.) og Hanne Bae Ottho fra Nordstrands Blad og sponsorene Stein Erik Skai og Erik Gjellan fra Møller Bil Ryen. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Bengt Eriksen fikk et klart flertall da stemmene i Årets navn 2012 ble talt opp. Premien gir han til barne-og ungdomsarbeidet i Oppsal Idrettsforening.

VÅRT DISTRIKT: Bengt Eriksen var nominert til Årets navn i Nordstrands Blad sammen med Nordstrandsrevyen, Stiftelsen Holmlia Nærmiljø og Geir Lippestad.

LES OGSÅ: - Nominasjonen er en takk til alle som hjalp til

Et overveldende flertall av de som har stemt synes at innsatsen til Bengt Eriksen og medspillerne hans i forbindelse med den tragiske Sigrid-saken fortjener en påskjønnelse.

En samlende frontfigur

– Det er et tragisk bakteppe her, en vond sak har rammet venner og nærområdet ditt. Du ble en frontfigur i forbindelse med krisen, sorgen og leteaksjonene, og de aller fleste stemmene gikk til ditt kandidatur, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Nordstrands Blad til prisvinneren.

Til alle som hjalp til

Bengt Eriksen har et ambivalent forhold til å vinne en pris på bakgrunn av en tragedie. Han er likevel takknemlig for at så mange verdsetter dugnadsinnsatsen rundt Sigrids forsvinning.

– Det er et skille mellom tragedien og engasjementet. Vi klarer å sette pris på at folk setter pris på at folk gjør noe bra, så tusen takk! Denne prisen går til alle som hjalp til, sier Eriksen takknemlig.

– Jeg er bare en representant for de mange som stilte opp. Det var ikke meg de kom for å se på, de kom for å hjelpe til, påpeker Eriksen.

– Dette er en pris for lokalt engasjement, men ikke bare det, vi fikk jo hjelp fra folk over hele landet. Det er vi umåtelig glad for, og jeg håper folk vil gjøre det samme igjen hvis noe likedan skulle oppstå et annet sted, sier han ydmykt.

– Det var utrolig mange som på enestående vis klarte å støtte familien til Sigrid. Vi fikk så mye tilbud om hjelp at vi nesten ikke visste hva vi skulle gjøre med det. Alt fra letehjelp til mat og drikke, og lysaksjonen etterpå, sier Eriksen.

– I denne saken er det bevist til gangs at det ikke bare er i små bygder folk bryr seg om hverandre!

SE BILDER FRA LYSAKSJONEN HER

LES OGSÅ: Lyste opp Låveveien

Vil støtte barn og unge

Med tittelen Årets navn følger 5000 kroner fra Møller Bil Ryen, som skal gis til et lokalt, veldedig formål.

– Jeg synes det var viktig at familien til Sigrid fikk bestemme hvilket formål pengene skal gå til, og det er barne- og ungdomsarbeidet i Oppsal Idrettsforening, sier Eriksen.

LES OGSÅ:

Geir Lippestad: Skrev notat til seg selv 23. juli

Nordstrandsrevyen: Gledesspreder  siden 1936

Stiftelsen Holmlia Nærmiljø fikk støtte til barne- og ungdomssenter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere