RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber beboerne gå til sivilsøksmål mot entreprenøren

Plan- og bygningsetaten forholder seg til Skanskas forklaring om at beboerne i Platous gate 4 bor trygt. Hvis de vil ha erstatning må de gå til rettssak.

GRØNLAND: Vi har mottatt en redegjørelse fra Skanska, og det de sier er at det stemmer at når de begynte med gravingen, så var det noe bevegelse i bygningen. Men bygningen står nå stabilt, og det har den gjort siden påske, sier informasjonssjef i Plan- og bygningsetaten (PBE), Dagny Gärtner Hovig.

Ganske vanlig

Gärtner Hovig mener Skanskas rapport er troverdig, og henviser til at de også har lagt ved en rapport fra en geotekniker, som skal ha undersøkt grunnforholdende.
Jeg skjønner at beboerne synes det er skummelt, det ville jeg og gjort, men dette er en erfaren entrepenør, så jeg vil tro de vet hva de gjør, sier hun, og mener man må regne med at det kommer slike skader på gamle gårder.
Det skjer veldig ofte på denne typen bygninger. De er gamle, og det har noe med måten de ble bygget på, ser hun.

Må dokumentere skaden

Plan- og bygningsetaten mottok tirsdag formiddag redegjørelsen fra Skanska, og da Østkantavisa tok kontak senere samme dag, hadde de ikke tatt stilling til hvor vidt etaten selv skal foreta seg noe i saken anledning.
Vi har ikke vurdert videre oppfølging, men det kan være aktuelt at vi foretar en befaring. Dette er ting vi vil vurdere, så jeg skal ikke forskuttere noe her, sier Gärtner Hovig, som sier beboerne bør dokumentere det de mener er skade på bygningen.
Det er veldig viktig at man dokumenterer skaden, ved å ta bilde av det. Det vil gi grunnlag for en eventuell erstatningssak senere, sier hun.
Så det kan være snakk om erstatning?
Hvis det skulle være grunnlag for det så kan beboerne gå til sivil rettsak mot entrepenøren. Hvis det mot formodning skulle bli verre, så må vi se på det, men i utgangspunktet er det en sak mellom gården og entrepenør, og det er kommunen uvedkommende, sier Gärtner Hovig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere