*Nettavisen* Nyheter.

Ber biskopen om hjelp

Klara Saure bor i det hvite huset bak til høyre i Bernt Knudsens vei. Det betyr at hun i fremtiden skal tilhøre Lambertseter menighet, mens de som bor på venstre side fortsatt er en del av Nordstrand menighet. Foto: Aina Moberg

I hele sitt liv har Klara Saure vært sterkt knyttet til Nordstrand menighet. Nå flyttes hun til Lambertseter kirke.

NORDSTRAND: Fru Saure bor på oversiden av Bernt Knudsens vei. Og det er det som er "problemet". I forslaget til justering av menighetsgrensene, deles veien mellom de to menighetene. Partall til Lambertseter, oddetall til Nordstrand på strekningen Mylskerudveien - Bakkerudveien.

Helt ok, fastlo menighetsmøtet på Nordstrand. Lambertseter menighet har møte nå til søndag.

LES OGSÅ: – Vi må bare ta en avgjørelse

– Dette går så sterkt inn på meg følelsmessig at jeg nesten ikke har ord. De som bestemmer slikt må være innflyttere eller historieløse, mener hun.

– I fire generasjoner har familien min tilhørt Nordstrand menighet, og nå, som 82-åring, skal jeg støtes ut. Det er dypt urettferdig, sier hun.

Bernt Knudsen

Klara Saures oldefar, Bernt Knudsen, var formann i byggekomiteen for Nordstrand kirke da den ble bygget i 1865. Sammen med sin kone Christiane ligger han i en æresgrav på Nordstrand kirkegård.

– Om det er noen som er kvalifisert til å tilhøre Nordstrand menighet, så er det vel nettopp beboerne i Bernt Knudsens vei. Det føles som en hån mot han og min familie det som nå skjer, synes Klara Saure.

LES OGSÅ: Bekkelaget menighet sier nei til Nordstrand

Hun tenker mye på fremtiden. Hva med mine barn, 5. generasjon i Nordstrand menighet? Og hva med meg når jeg dør? Blir jeg ikke begravet på Nordstrand?

– Dette forslaget skiller familer og venner, det skiller unger som leker i samme gate. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan komme på å lage menighetsgrenser midt i en vei, sier hun.

Hun ber de som har foreslått dette om å tenke seg om en gang til.

– Jeg har skrevet et meget personlig brev med mine tanker til biskop Ole Christian Kvarme og kirkeverge Valgerd Svardstad Haugland. Jeg håper å bli hørt, sukker hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.