RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klara Saure bor i det hvite huset bak til høyre i Bernt Knudsens vei. Det betyr at hun i fremtiden skal tilhøre Lambertseter menighet, mens de som bor på venstre side fortsatt er en del av Nordstrand menighet. Foto: Aina Moberg
Klara Saure bor i det hvite huset bak til høyre i Bernt Knudsens vei. Det betyr at hun i fremtiden skal tilhøre Lambertseter menighet, mens de som bor på venstre side fortsatt er en del av Nordstrand menighet. Foto: Aina Moberg

Ber biskopen om hjelp

I hele sitt liv har Klara Saure vært sterkt knyttet til Nordstrand menighet. Nå flyttes hun til Lambertseter kirke.

NORDSTRAND: Fru Saure bor på oversiden av Bernt Knudsens vei. Og det er det som er "problemet". I forslaget til justering av menighetsgrensene, deles veien mellom de to menighetene. Partall til Lambertseter, oddetall til Nordstrand på strekningen Mylskerudveien - Bakkerudveien.

Helt ok, fastlo menighetsmøtet på Nordstrand. Lambertseter menighet har møte nå til søndag.

LES OGSÅ: – Vi må bare ta en avgjørelse

– Dette går så sterkt inn på meg følelsmessig at jeg nesten ikke har ord. De som bestemmer slikt må være innflyttere eller historieløse, mener hun.

– I fire generasjoner har familien min tilhørt Nordstrand menighet, og nå, som 82-åring, skal jeg støtes ut. Det er dypt urettferdig, sier hun.

Bernt Knudsen

Klara Saures oldefar, Bernt Knudsen, var formann i byggekomiteen for Nordstrand kirke da den ble bygget i 1865. Sammen med sin kone Christiane ligger han i en æresgrav på Nordstrand kirkegård.

– Om det er noen som er kvalifisert til å tilhøre Nordstrand menighet, så er det vel nettopp beboerne i Bernt Knudsens vei. Det føles som en hån mot han og min familie det som nå skjer, synes Klara Saure.

LES OGSÅ: Bekkelaget menighet sier nei til Nordstrand

Hun tenker mye på fremtiden. Hva med mine barn, 5. generasjon i Nordstrand menighet? Og hva med meg når jeg dør? Blir jeg ikke begravet på Nordstrand?

– Dette forslaget skiller familer og venner, det skiller unger som leker i samme gate. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan komme på å lage menighetsgrenser midt i en vei, sier hun.

Hun ber de som har foreslått dette om å tenke seg om en gang til.

– Jeg har skrevet et meget personlig brev med mine tanker til biskop Ole Christian Kvarme og kirkeverge Valgerd Svardstad Haugland. Jeg håper å bli hørt, sukker hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere