RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber bydelen avklare behovet for parken

Omsorgsbygg har fjernet porten fordi den var farlig. De ønsker å rive parken med mindre bydelen vil leie den.

MANGLERUD/ABILDSØ: – Vi nekter ingen å være i parken, men vi har hatt en lekeplassinspeksjon og fått en faglig vurdering på at det var stor risiko for fastklemming av hode/hals ved porten, sier eiendomsansvarlig Knut Håkon Frølich i Omsorgsbygg.

Del på Facebook

– Vi fjernet porten i stedet for å reparere den, siden parken ikke har noen leietager. Vi fester tomten av Friluftsetaten og er i ferd med å avvikle stedet, men har ikke hatt budsjett til riving ennå. Det som kan hindre riving er om Bydel Østensjø enten ønsker å leie det igjen, eller ønsker å få bygget og installasjonene overført til seg. Vi har søkt avklaring omkring barneparkene siden i fjor høst, sier Frølich.

– Omsorgsbygg har ansvaret for parken, og vi har ingen avtale med disse hundeeierne. Vi er positive til at stedet blir brukt, men synes det er en utfordring at enkelte grupper tar seg til rette. Reguleringen gjør at vi kun kan leie ut til parkbruk, men vi imøteser gjerne en søknad fra bydelen om at de ønsker å ta området i bruk, sier Frølich.

Han kjenner ikke til påstandene om at det skal ha foregått kamphundtrening i parken.

Ingen ansvarlige i Bydel Østensjø har vært tilgjengelig for kommentar. Nordstrands Blad vil følge opp saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere