RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber byråden svare


Fem små hus er plassert blant trærne i Kapellveien 118. Arkivfoto: Kristin Haga
Fem små hus er plassert blant trærne i Kapellveien 118. Arkivfoto: Kristin Haga
Vestre Grefsen Vel er lite fornøyd med håndteringen av Flexbo-prosjektet. Byråd Sylvi Listhaug må svare for saksbehandlingen, sier velformann Bjørn Johansen.

GREFSEN: De fem små husene i Kapellveien 118 mellom Grefsen barneskole og Engebråten ungdomsskole, og med kompostplassen som nærmeste nabo, engasjerer mange.

Skjermes for offentligheten

I utgangspunktet skal prosjektet skjermes for offentligheten, men byggene er ikke veldig vanskelig å få øye på innimellom trærne. Husene ble satt opp uten verken nabovarsling eller tradisjonell behandling i bydelsutvalget, og det blant annet på grunnlag av at husene kun skal stå der midlertidig opptil to år. Planen er at det før sommeren skal flytte inn fem personer fra blant annet uteligger-/hospitsmiljøet i Oslo.

I dag finnes en tilsvarende bosetting til i Oslo-området, og resultatene derfra viser seg å være meget positive, har prosjektleder i Oslo kommune, Svein Bue Berger, tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Lite fornøyd

Men Vestre Grefsen Vel er lite fornøyd med håndteringen av prosjektet, og har nå tilskrevet byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp).

Vi mener at rette prosedyrer for saksbehandling og offentlig het ikke kan være fulgt i denne saken. Vi ber nå byråden redegjøre for saksbehandlingen, samt sørge for ny behandling der denne ikke kan dokumenteres å tilfredsstille formelle krav, sier Vestre Grefsen Vels formann, Bjørn Johansen.

I tillegg vil vellet ha tilgang på dokumentasjon som viser at relevante lover, forskrifter og kommunale bestemmelser av teknisk art er fulgt i prosjektet.

Det er også av allmenn interesse å få kjennskap til hvor mye, og på hvilken måte, det er arbeidet med å finne passende steder for denne typen boliger, sier Johansen.

For noen uker siden tilskrev bydel Nordre Aker prosjektleder Svein Bue Berger i Oslo kommune, og ba om at Flexbo-bosettingen må behandles i bydelsutvalget. Så langt avisen kjenner til har bydelen ennå ikke mottatt noen tilbakemelding fra prosjektleder. Selve husetableringen ligger nå til behandling i plan- og bygningsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere