*Nettavisen* Nyheter.

Ber byrådet klargjøre

Venstre ber byrådet ta et klart standpunkt i saken der politiet har bortvist flere frivillige organisasjoner – som mottar offentlig støtte – fra Plata.

Venstre har sendt e-post til byrådet og bedt de klargjøre hva som er kommunens politikk i rusdebatten.

SENTRUM: «Byrådslederen bes orientere om hvilken kontakt kommunen har hatt med Oslopolitiet i forkant av disse aksjonene. Har byrådet gitt uttrykk for at de er enige med politiet i deres nye praksis, og kan byrådet gi en vurdering av om politiets praksis fører til at effekten av skadereduserende tiltak støttet av Oslo kommune reduseres».

Det skriver Venstre i en e-post til byrådslederen. Bakgrunnen for e-posten er at det de siste dagene har blitt kjent at flere frivillige organisasjoner har blitt bortvist fra Plata og området rundt Oslo S. Politiet skal ha slått hardt ned på organisasjonene som deler ut brukerutstyr, mat og som gir sårpleie og annen bistand til tunge rusavhengige.

Nå vil Venstre ha en klargjøring av hva som er kommunens faktiske ståsted i saken.

«Ettersom sprøyterommet har hatt inntaksstopp i sommer er det en fare for at dette fører til at flere rusavhengige benytter brukt utstyr. Byrådslederen bes orientere om hvilken kontakt kommunen har hatt med Oslopolitiet i forkant av disse aksjonene. Har byrådet gitt uttrykk for at de er enige med politiet i deres nye praksis, og kan byrådet gi en vurdering av om politiets praksis fører til at effekten av skadereduserende tiltak støttet av Oslo kommune reduseres», skriver Venstre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.