*Nettavisen* Nyheter.

Ber byrådet sørge for at Hermansen kan begynne som lærer igjen

PRIVAT FORSLAG: Carl I. Hagen (Frp) fremmer et privat forslag til bystyret i Max Hermansen-saken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Om han så må ha en Securitas-vakt i klasserommet, sier Carl I. Hagen.

OSLO (Nettavisen): Fremskrittspartiets gruppeleder i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, krever en prinsippiell avklaring i Oslo kommune om læreres ytringsfrihet. Nå fremmer han et privat forslag til bystyret der han ber byrådet sørge for at den sykmeldte læreren og Pegida-talsmannen Max Hermansen får komme tilbake til klasserommet.

Hermansen har vært sykmeldt siden oktober i fjor og har til Nettavisen fortalt at det var episoder på Kuben og Etterstad videregående skoler som gjorde at han ikke lenger følte seg trygg i klasserommet.

- Må sørge for sikkerheten

- En arbeidsgiver kan ikke bare registrere at en ansatt ikke tør gå på jobben. Her må Utdanningsetaten sørge for at sikkerheten i klasserommet er ivaretatt slik at Hermansen får komme tilbake, om han så må ha en Securitas-vakt i klasserommet, sier Hagen.

Hermansen selv sier han ikke var klar over forslaget Carl I. Hagen har fremmet.

- Vil gjerne tilbake

- Jeg vil gjerne tilbake som lærer. Jeg liker jobben og mener jeg har noe å bidra med, men en forutsetning for at jeg kan komme tilbake er at sikkerheten min blir ivaretatt, sier han til Nettavisen.

Har fått tjenestepåtale

Hermansen sier at han nå har mottatt en formell tjenestepåtale fra Utdanningsetaten i Oslo. En tjenestepåtale er en formell advarsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

OMSTRIDT LÆRER: Max Hermansen har nå mottatt en formell tjenestepåtale fra Utdanningsetaten i Oslo. Samtidig fremmer Carl I. Hagen (Frp) et forslag for å få ham tilbake som lærer. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)


Grunnlaget for tjenestepåtalen er de samme påstandene som Nettavisen omtalte 20. januar i år. Han skal ha opptrådt provoserende og krenkende overfor muslimske elever på måten han har omtalt muslimer, islam og profeten Muhammed.

Les også: - Det ble for farlig for meg å undervise

Hermansen selv mener tjenestepåtalen er helt feil og at han i klasserommet og undervisningssituasjonen har opptrådt profesjonelt og i tråd med Opplæringsloven og læreplanen.

- Mye av den kritikken elever har kommet med overfor meg gjelder ting de har funnet på min Facebook-side, sier Hermansen.

Fikk svar fra byråd

Carl I. Hagen har fra før stilt spørsmål om Hermansen-saken og fått svar fra utdanningsbyråd Anniken Hauglie (H):

Hauglie gjorde det i svaret klart dersom ledelsen ved skolen finner at det har foregått noe som ikke er forenlig med opplæringsloven eller andre lover og bestemmelser, er det ledelsen som tar saken videre.

"Jeg vil understreke at alle ansatte i Osloskolen har ytringsfrihet på lik linje med andre norske borgere. Samtidig må lærere i Osloskolen i sitt arbeidsforhold forholde seg til de rammer som følger av lov og regelverk, herunder opplæringsloven med forskrifter", skrev Hauglie i sitt svar.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag