Ber eldre være på vakt

VÆR VARSOM: Ikke slipp inn tilfeldige håndverkere, alarmreparatører og andre som tilbyr deg tjenester uanmeldt.

VÆR VARSOM: Ikke slipp inn tilfeldige håndverkere, alarmreparatører og andre som tilbyr deg tjenester uanmeldt. Foto: Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Den siste tiden har både falske taktekkere og alarmreparatører prøvd å lure eldre i distriktet vårt. – Ikke slipp inn folk som kommer uanmeldt, advarer politiet.

ADVARER: Janne Stømner på Manglerud politistasjon ber spesielt eldre om ikke å slippe inn fremmede som tilbyr seg å sjekke eller reparere noe. Foto: Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

HOLTET/EKEBERG: Et eldre ektepar på Holtet fikk for et par uker siden overraskende besøk av håndverkere, som sa at de tilfeldigvis hadde kjørt forbi og sett at de måtte reparere taket.

I Ekebergskråningen utga noen seg sist uke for å være fra et alarmselskap, som ville sjekke og bytte alarm hos en eldre beboer.

– Vi kan ikke få sagt det mange nok ganger; vær tydelige på at dere ikke er interessert hvis folk kommer uanmeldt. Slipp aldri inn fremmede, sier Janne Stømner på Manglerud politistasjon.

LES OGSÅ: Gutter nektet å gi fra seg mobilen til ranere

Viste falske papirer

Ekteparet som fikk beskjed om å reparere taket ble reddet av en årvåken nabo.

– En kjekk ung mann sa at de kunne reparere taket deres for 40.000 kroner. De satte opp stige og undersøkte taket, viste referanser og avtalte at de skulle komme tilbake for å gjøre jobben, forteller naboen.

Han fattet mistanke fordi ekteparet nylig hadde fått lagt helt nytt tak.

– Referanser og firmanavn stemte ikke, dette var helt klart et svindelforsøk, sier naboen.

Han mener de falske håndverkerne valgte ut huset fordi de så de eldre beboerne ute i hagen, og tenkte at de sikkert ville klare å overtale dem.

– Vi har ringt politiet om saken, forteller naboen, som ønsker å advare andre mot de falske håndverkere som kjører rundt i distriktet.

LES OGSÅ: Seks evakuert etter brann på Nordstrand

Utspekulerte svindlere

Den eldre damen som fikk alarmreparatører uanmeldt på døren, slapp dem heldigvis ikke inn. Mange lar seg imidlertid lure, eller føler seg presset til å slippe inn folk.

Stasjonssjef Janne Stømner er godt kjent med problematikken, og sier at dette skjer jevnt og trutt i distriktet vårt.

– Mange er utspekulerte og søker bevisst opp eldre. Derfor må man aldri si ja eller slippe inn slike folk. Seriøse firmaer går ikke på dørene hos folk, påpeker Stømner.

LES OGSÅ: Falsk hjemmehjelp lurte seg inn hos eldre

Tips politiet

Manglerud politistasjon vil gjerne ha tips fra folk som får uønsket besøk, selv om de ikke er blitt lurt.

– Da kan vi kjøre en ekstra runde i området og kanskje ta noen svindlere på fersken. Vi vil ikke ha dem her, så hvis noen klarer å notere et bilnummer eller annet signalement vil vi gjerne ha beskjed om det, oppfordrer stasjonssjef Janne Stømner.

LES OGSÅ:

Dømt for to ran av samme kiosk

Blokkerte innkjørselen til eldre beboere

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.