Ber Fylkesmannen om hjelp

– Nok er nok! sier naboer til Rønningen Folkehøgskole. Naboer ber Fylkesmannen om hjelp, første støyklage sendt inn i 1998.

KJELSÅS: Som dittOslo.no tidligere har skrevet om, planlegger Rønningen Folkehøgskole å bygge ut. I tillegg til å selge unna tomt til boligbebyggelse.

Naboer i nord og sør frykter blant annet ekspropriering og økt trafikk. Flere naboer i sør har også gjennom flere år klaget på støy fra skolen. Nå er støyproblematikken klaget inn for Fylkesmannen.

– Nok er nok!

– Nok er nok! Helt siden 1998 har naboer klaget på støy fra skolen, være seg fra vifter, fra musikkrommet, eller fra avfallskomprimator. For eksempel kan vi ikke ha soveromsvinduet åpent om natten, på grunn av støy. Å sove med ørepropper, med små barn i huset, synes vi ikke er trygt, sier nabo Espen Bjerk, en av skolens nærmeste naboer i Myrerskogveien.

LES OGSÅ: – Vi har nok barnehager i dette området!

«... forverres dramatisk ...»

«Vi henvender oss nå til Fylkesmannen da Rønningen Folkehøgskole velger å overse/ikke evner å forholde seg til pålegg fra Bydelsoverlegen… All den tid skolen ikke er i stand til å håndtere støyproblematikk tilknyttet dagens bygningsmasse, anser vi naboer at situasjonen vil forverres dramatisk i det skolen besitter en bygningsmasse på med enn det doble volum av dagens situasjon...», står det blant annet i klagen familien Bjerk sendte Fylkesmannen i går, mandag.

Bjerk og flere av naboene i sør, var også til stede under bystyrepolitikernes befaring forrige onsdag. Naboene i sør frykter også økt trafikk, særlig hvis politikerne frafaller adkomst til boligbebyggelsen, fra nord.

LES OGSÅ: Romfolket på Sognsvann: – Så lenge det er lov å komme til Norge så vil vi gjøre det

Skolevei til Kjelsås

– Som naboene i nord, mener vi også at Rønningen Folkehøgskole har mulighet for å anlegge en konfliktfri, trafikksikker adkomst over egen grunn mot skolen og den planlagte boligbebyggelsen, i ubebygd skrent mot øst.

– En eventuell alternativ adkomst via Myrerskogveien, til både nye planlagte boliger og skolen, vil kreve ekspropriasjon. Og vil også eventuelt bli på bekostning av en trygg skolevei for mange av barna på Kjelsås skole, mener Bjerk på vegne av sør-beboerne.

Jobber med saken

Rektor ved Rønningen Folkehøgskole, Svein Harsten, har blitt gjort oppmerksom på klagen til Fylkesmannen. Ifølge Harsten, så jobber skolen med saken.

– Det er to vifteanlegg og «gamle gjengangere» – ganske riktig. Men mot Fallanveien er det målt under støygrensen, hevder rektoren i en e-post til dittOslo.

– Mot Myrerskogveien er det arbeid på gang. Dette har blitt litt forsinket fra leverandør, men ny støyisolasjon er på gang, skriver Harsten videre i mailen, og viser til at veiproblematikken forøvrig er godt nok belyst i dokumentene fra Plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: 200 Sogn-elever til Morellbakken ungdomsskole

Behandles onsdag

I morgen, onsdag (18. september), skal byutviklingskomiteen behandle utbyggingssaken, før den eventuelt sendes videre til endelig behandling i Oslo bystyre.

DittOslo.no følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.