*Nettavisen* Nyheter.

Ber grunneier sørge for romfolket

FØLGER SITUASJONEN: Både byråd, barnevern og bydelsutvalget følger situasjonen ved romfolkleiren her på Årvoll nøye. Mandag vil et være en befaring på området. Foto: Arkivfoto

Byrådet ber nå grunneier ta ansvar for romfolket som har bosatt seg på eiendommen i Østreheimsveien.

ÅRVOLL: Etter at romfolket flyttet inn på en tomt i Østreheimsveien 28 A og B på Årvoll, har debatten rast om hvorvidt myndighetene kan fjerne leiren.Blant annet har en rekke naboer tatt sterkt til orde for at de ønsker leiren fjernet.

LES OGSÅ: – Jeg er tatt på senga, hundre prosent

Sjekker helse og sikkerhet

Fungerende byrådsleder i Oslo, Torger Ødegaard, avviser at byrådet kan fjerne leiren, men sier de følger situasjonen nøye.

– Det viktigste nå er å få avdekket om det er forhold på eiendommen knyttet til helse og sikkerhet som ikke er tilfredsstillende og i tråd med gjeldende regler. Byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester og Bjerke bydel vil sørge for at bydelsoverlege og annet relevant helsepersonell, samt representanter fra bydelsbarnevernet, gjør en befaring på området i dag, sier han.

Tomta eies av Årvoll Eiendom AS, og har i lang tid vært omstridt. Parhestene Albert Hæhre og Vanessa Quintevalle, som eier tomta, er åpenbart ikke enige om driften av den.

Var ikke informert

Hæhre fortalte til dittOslo at han slettes ikke var informert om at Quintevalle hadde invitert romfolket til å bo på tomta. Han mener den heller ikke er egnet til å bli bebodd, ettersom det verken er vann eller nødvendige sanitærforhold her.

Søndag fortalte Bjønnulv Evenrud i Folk er folk til VG at det vil bli satt opp midlertidige toaletter og containere for avfallshåndtering på tomta mandag.

– Grunneier må ta ansvar

Byrådet understreker imidlertid at det er grunneiers ansvar å sørge for dette.

– Jeg vil understreke grunneiers ansvar i denne saken. Det er viktig at grunneier forholder seg til de reguleringsbestemmelser som gjelder, og det påhviler et stort ansvar å sørge for at området er tilstrekkelig sikret og at det ikke representer fare for de som bor på området nå, sier Torger Ødegaard.

Mandag er det hektisk møtevirksomhet i kommunen, og blant annet helsemyndigheter, barnevernet og bydelsutvalget i Bydel Bjerke diskuterer nå hvordan situasjonen skal håndteres framover.

FØLG ROMFOLKETS SITUASJON I OSLO:

Romfolket flytter til ridesentertomta på Årvoll

KOMMENTAR: «Ikke i min bakgård»

Rumenske Surine: – Vi bor på samme måte i Romania

– Vi får heller godta en smekk på fingeren fra EU

– Byrådet må på banen og leiren avvikles i løpet av et par dager

Tre av fire vil forby tigging

«Ingenting er verre enn å gå forbi en tigger hver tiende meter»

Europas problemer kan ikke løses i Oslo

TEMASIDE: ROMFOLK I OSLO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.