Ber hundeeiere skjerpe seg

Jan Hauger, Knut Albeck og de engelse setterne Bekkensetra Tiny og Bekkensetra Bølla, håper hundeiere blir flinkere til å plukke opp etter dyrene sine.

Jan Hauger, Knut Albeck og de engelse setterne Bekkensetra Tiny og Bekkensetra Bølla, håper hundeiere blir flinkere til å plukke opp etter dyrene sine.

Ruskengeneral Jan Hauger mener hundeeiere må bli flinkere til å plukke opp etter sine firbente venner.

OSLO: – Noen tror visst at møkken forsvinner hvis de bare skuffer litt snø over den, sier Hauger som understreker at uttrykket ”ute av syne, ute av sinn” ikke gjelder i denne sammenhengen. Han forteller at han ikke retter pekefingeren mot alle hundeiere, for mange er heldigvis flinke.

Sammen med Knut Albeck fra norsk Kennelklubb, vil han nå minne enkelte hundeierne på at de må bli flinkere til å ta med pose når de lufter sin beste venn.

Noe dritt

– Våren er bokstavelig talt noe dritt når det kommer til hundemøkk, tilføyer Albeck. Også han er oppgitt over hensynsløse hundeiere og gruer seg allerede til snøen smelter.

Det er nemlig når snøen forsvinner at hundemøkken popper opp i takt med hestehoven.

– Det er helt utrolig å se hvor mye hundemøkk som ligger på bakken etter en lang vinter. Det tar faktisk en stund før dette brytes ned. Er det så vanskelig å ta med seg en pose og kaste den i et avfallsspann? Undrer ruskengeneralen.

Et annet problem er når hundeierne ikke klarer å dytte møkken langt nok ned i snøen når de går på ski.

– Det er ikke akkurat den beste skismøringen for å si det på den måten, sier Hauger og smiler lurt.

Men han blir straks alvorlig igjen.

– Det er spesielt synd når barn som skal lære seg å gå på ski faller i en hundemøkk, legger han til.

Les også: De rydder søppelet ditt

Vil samarbeide med hundeierne

Hauger legger vekt på at også de har en jobb foran seg når det kommer til kartlegging av hvor det er behov for søppeldunker. Han forstår også at det ikke er særlig fristende å ta med seg en illeluktende pose inn i bilen, hvis det ikke finnes avfallsbeholdere på parkeringsplassen.

– Jeg oppfordrer alle hundeiere til å kontakte ruskenpatruljen hvis de mener det er et sted som kunne trengt avfallsbeholdere, sier han.

Ruskegeneralen synes også det er viktig å påpeke at det er eiernes ansvar å ikke gjøre sin egen hund forlegen.

– En hund bidrar til så mye positivt i hverdagen, så som eier, er det også ditt ansvar å ikke gjøre den forlegen. Den kan jo ikke akkurat plukke opp etter seg selv, sier han.

Kan få bot

Selv om Hauger ønsker å samarbeide med hundeierne, er han klar på at endinger må skje.

– Trafikketaten kan bøtelegge etter forsøplingsparagrafen. Dette gjelder også hundeiere som ikke plukker opp etter dyrene sine. Blir det ikke bedre, må vi vurdere å bruke dette mer aktivt, sier han.

Albeck forteller at han ofte ser brukte hundeposer som henger i trærne, eller ligger på bakken. Han tror kanskje noen har misforstått konseptet med nedbrytbare poser.

– Det har aldri vært meningen at man skal kunne kaste disse i naturen. Det tar lang tid før de brytes ned, avslutter han og tar fram en pose mens den engelske setteren hans Bekkensetra Bølla gjør sitt fornøden.Savner du avfallsbeholdere når du skal kaste hundeposen?
Ring ruskenpatruljen på: 924 60 800.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag