RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Listhaug ta ansvar


Tone Tellevik Dahl (Ap) retter hard skyts mot Frp-byrådene.ARKIVFOTO
Tone Tellevik Dahl (Ap) retter hard skyts mot Frp-byrådene.ARKIVFOTO
Frp-byrådene har ikke gjort sitt for å bedre situasjonen for barn i kommunale boliger, men er Tone Tellevik Dahl (Ap).

ST. HANSHAUGEN: For to uker satte Lokalavisen søkelyset på de tungt utfordrende bomiljøene i enkelte kommunale boliger i byen. I en kvalitativ intervjuundersøkelse, utarbeidet av Helse- og velferdsetaten, kom det frem at 15 av de 22 spurte familiene ønsket å flytte. Hovedårsaken bak flytteønskene var bomiljøet.

Ap etterlyser handling

I artikkelen tok byråd for velferd- og sosiale tjenester Sylvi Listhaug et kraftig oppgjør med den statlige psykiatri- og rusreformen, som hun mente hadde forverret situasjonen i de kommunale boligene.

Nå slår nestleder i byutviklingskomiteen Tone Tellevik Dahl (Ap) tilbake mot Listhaug, og det hun mener er ansvarsfraskrivelse fra byrådens side.

– Listhaug skylder på rusreformen, og at mange statlige plasser er nedlagt. Men reformen stilte også krav til kommunen - vi plikter å bygge tilrettelagte boliger, med og uten tilsyn. Har Frp-byrådene gjort det? Nei. Kun et fåtall boliger er tilpasset personer med rus- og psykiatriproblemer. Derfor tildeles de vanlig kommunal bolig sammen med eldre, familier og andre som ikke klarer å skaffe egen bolig på egen hånd, sier hun i en e-post til Lokalavisen.

Tellevik Dahl forklarer at fortettingen av tungt belastede beboere kommer fordi man har 2000 færre kommunale boliger nå enn før rus-reformen.

– Samtidig øker befolkningen og dermed også antall personer som trenger hjelp til å skaffe seg bolig. Da sier det seg selv at bomiljøene i de kommunale gårdene blir svært utfordrende, sier hun.

40% får avslag

I 2007 mottok Oslo kommune 4000 søknader om tildeling av kommunal bolig. 1600 av søkerne fikk tildelt bolig.

– Kun de med dobbel problematikk får tildelt bolig slik det er i dag .Vi har faktisk så få boliger at 40% av de som tilfredsstiller tildelingskriteriene får avslag, sier Tellevik Dahl.

Nå ber hun Listhaug ta ansvar, og få fart på sakene.

– Når problemene tårner seg opp vender hun (Listhaug) seg alltid til staten. Hun tar ikke ansvar selv. Hun bør sørge for fortgang i bygging av tilrettelagte boliger for rus- og psykiatri-gruppen, utvide den kommunale boligmassen generelt slik at bomiljøene blir mer varierte og ikke så preget av store sosiale problemer. På den måten kan vi bidra til et bedre liv for barn, voksne og eldre, sier hun.

Lokalavisen har henvendt seg til Listhaug for kommentar, men svaret var ikke kommet oss i hende da avisen gikk i trykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere