RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboeraksjonen ønsker å fortsette vekterordningen. ARKIVFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Beboeraksjonen ønsker å fortsette vekterordningen. ARKIVFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Ber om at vekterne blir

Beboeraksjonen på Løkka ber byrådet om at vekterordningen fortsetter. De mener området har blitt tryggere de siste månedene.

løkka: «Da fotballsesongen begynte i april 2009, turte Sander (8) for første gang å gå uten voksne fra Møllergata skole og til Grüners fotballtreninger på Dælenenga. Dette gjennombruddet for en ung gutt, er en ren gevinst av forsøksprosjektet med kommunale vektere på Grünerløkka.»

Slik begynner et brev som Beboeraksjonen sendte til Oslo kommune ved byrådsleder Eling Lae (H) mandag.

Beboeraksjonen har jobbet nitidig det siste året for å trygge nærmiljøet sitt på Grünerløkka, og i fjor høst vedtok bystyret med knapt flertall å innføre en forsøksordning med kommunale vektere. Bakgrunnen var den store omsetningen av narkotika, som har foregått nederst på Grünerløkka og langs Akerselva.

Venstresida i bystyret gikk sterkt i mot å etablere en vekterordning, og mente det var en privatisering av det offentliges oppgaver.

Byrådspartiene slo tilbake og mente at regjeringa ikke bevilget nok penger til politiet, og at vekterne derfor var en nødløsning i en prekær situasjon.

Nå mener Beboeraksjonen at vekterne har vært en så stor suksess, at de ber om at ordningen fortsetter etter at den utløper 25. mai.

- Vi er glade for at bøtenivået for å selge og kjøpe dop på Løkka nå skal være tredoblet. Vi er glade for at politi og utlendingsmyndigheter samarbeider om at dopselgere ikke får misbruke det viktige asylinstituttet. Men politiets overtidsnekt er fremdeles et faktum. Politiposten på Ankerbroa er av og til på plass, men sjelden bemannet. Så godt som ingen av våre kilder har sett patruljerende politi til fots i gatene på Grünerløkka siden sommeren 2008. Derimot har vi sett vekterne, så godt som døgnet rundt og over alt. Det gir trygghet, skriver Beboeraksjonen i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere